Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ευχές για την νέα Δημοτική Αρχή


Συγχαίρουμε τον νέο Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Δημήτρη  Σφυρή για την εκλογή του και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.  

Συγχαίρουμε επίσης   και  όλους  τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των  παρατάξεων που θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας.  Ως πολίτες παρακαλούμε όλους του εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να συνεργαστούν δημιουργικά  προς όφελος του Δήμου μας. 

Ευχόμαστε  με τις αποφάσεις τους  και τις παρεμβάσεις τους να ωφελήσουν τον τόπο μας. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές. 



Να αναδείξουν και να επιλύσουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα  που μας ταλανίζουν, γιαυτο είναι εκεί ας μην το ξεχάσουν ποτέ.   
Να μην αναλωθούν σε καυγάδες, προσωπικές αντεγκλήσεις, τραμπουκισμούς, μεγαλοστομίες. Μας κούρασαν  αυτά κατά το παρελθόν και μας κάνουν να απεχθανόμαστε τα δημόσια πράγματα.
Οπωσδήποτε να μην υποκύψουν σε ισχυρά  ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο μας. 
Να αγωνιστούν για το κοινό καλό, όχι για την πάρτη του ο καθένας και για να βολέψουν τους δικού τους. 
Να αγωνιστούν για να σταματήσουν το ρουσφέτι. Δεν μας τιμά. Ούτε εσάς που το κάνετε άλλα ούτε και μας που το ζητάμε. 
Να υπερασπιστούν το περιβάλλον, το σπίτι όλων μας,  να δώσουν μάχη για να μείνουν ανοικτές οι παραλίες μας, καθαρές οι θάλασσές μας και για  τα λίγα εναπομείναντα δάση μας ας αναλάβουν δράσεις προστασίας τους.
Να έχουμε  νερό καθαρό για να πιούμε.
Να έχουμε δρόμους ασφαλείς και σε καλή κατάσταση. (διαγραμμίσεις, σηματοδότες, φωτισμός..) 
Να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, μας ανήκουν,  να μάθουμε να παράγουμε λιγότερα σκουπίδια  και να ανακυκλώνουμε  αυτά που μπορούμε.
Να ασχοληθούν με περισσότερο ενδιαφέρον  για τον πρωτογενή  τομέα (αλιεία, γεωργία κτηνοτροφία) και να προβάλουν τα προϊόντα του. Καλός και ο τουρισμός αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε μόνο τουρισμό, για το καλό το δικό μας. 
Να αναδείξουν τους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του δήμου μας.
Να μεταλαμπαδεύσουν  στην νέα γενιά, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις το νόημα και την ουσία του πολιτισμού μας, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο διάβα των αιώνων και όχι μια απλή και κακέκτυπη μίμηση του παρελθόντος.

Αυτά  τα λίγα  προτείνουμε και ευελπιστούμε  να ενσωματωθούν  στον όλο σχεδιασμό για την υλοποίηση και πρόοδο του τόπου μας. 

Ο Θεός μαζί σας να σας φωτίζει και να σας δυναμώνει σε έργα αρετής και κοινού συμφέροντος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: