Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, το στόμα μας δεν θα μας το κλείσετε, θα μιλάμε θέλετε δεν θέλετε.... πάρτε το απόφαση.


Μην γυρνάμε πάλι στα ίδια και στα ίδια. Επί της ουσίας έχετε να μας πείτε κάτι;... να το συζητήσουμε. Το αν μιλάμε  η  δε μιλάμε  και γιατί θέματα θα μιλάμε,  δεν σας πέφτει λόγος. Μην μας ακούτε, κλείστε τα αυτιά σας. Εμείς  θα  μιλάμε  για  όλα  τα  θέματα που κρίνουμε οτι έχουν σημασία και θα λέμε αυτά που πιστεύουμε. 


Μήπως έχεις την εντύπωση ότι επειδή το κράτος καταβάλει την μισθοδοσία των κληρικών,  όπως είναι υποχρεωμένο, αφου πρώτα ξεκοκάλισε το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, θα μας κλείσει και το στόμα.. αμ.. δεν γίνεται έτσι.  Ένα ενδιαφέρον θέμα είναι να δούμε πως αξιοποιήθηκε  αυτή η Εκκλησιαστική περιουσία που πήρε το κράτος, ποιοι πήραν τα κτήματα, ποια από αυτά εχουν αξιοποιηθεί.  


Και τέλος πάντων ποιος είσαι εσύ, που θα μας βάλεις φίμωτρο,  στο τι θα λέμε και πότε θα το λέμε; Εσένα ποιος σου δίνει το δικαίωμα να συκοφαντείς, να κατηγορείς, να κλέβεις, να καταχράσε το δημόσιο χρήμα, να κάνεις ρουσφέτια, να προδίδεις την πατρίδα μου, να βρίζεις, να λες ποιος θα μιλάει και ποιος όχι και τι θα λέει; Ποιος ;;;;...... και εγώ δεν έχω δικαίωμα να μιλώ για τις δικές σου κλεψιές;; Ποιος είσαι τέλος πάντων; ... Μήπως είσαι  ΦΑΣΙΣΤΑΣ με περίβλημα γλυκιάς σοκολάτας;  

___________________________________________________________________________

Ο Νίκος Σηφουνάκης και ο... διπλοθεσίτης παπάς
του Δημήτρη Δελεβέγκου

Με μία ανακοίνωση 667 λέξεων ο Νίκος Σηφουνάκης γνωστοποιεί στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι ενημέρωσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών… όπως αυτά ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που ο ίδιος «ανακάλυψε» σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λήμνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζει στην -αν μη τι άλλο- πρωτότυπη ανακοίνωσή του ότι:
«στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:
• Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»
• Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!
• Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»


«Πληροφορήθηκα» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».

«Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα» καταλήγει ο αρμόδιος υπουργός.

Ωστόσο, ως φαίνεται, ο κ. Σηφουνάκης που έδωσε εντολή να «ερευνηθεί» η περίπτωση του συγκεκριμένου παπά αγνοεί ότι 9 στους 10 ιερείς σε όλη την Ελλάδα είναι ταυτόχρονα δάσκαλοι ή καθηγητές...

Το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.

Ας υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Grecotel «έκλεινε» πακέτα διακοπών των οποίων δικαιούχοι ήταν λιγότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εκ του συνόλου των 10.000 υπαλλήλων. των ΕΛΤΑ. Τα πακέτα αυτά διακοπών χρηματοδοτούνταν από τις χορηγίες που ελάμβαναν οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ από το σύνολο των εργαζομένων. Επιχορηγήσεις που ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκρινε παράνομες στο πρόσφατο πόρισμά του.

Για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το «Κεφάλαιο» και εγείρει καταρχήν μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα για τον κ. Σηφουνάκη, ο αναπληρωτής υπουργός δεν εξέδωσε ούτε καν ολιγόλογη ανακοίνωση…

Και μάλλον θα ήταν πιο συνετό ο κ. Σηφουνάκης να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να ενημερώσει τους πολίτες που εντάσσονται ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει την διαδικασία αντισυνταγματική. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να επιταχύνει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ανυπαρξία του οποίου αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας, όπως έχει επισημάνει και η Τρόικα.
Πηγή: http://www.capital.gr/news.asp?id=1301717
***

Πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου ζητάει ο Νίκος Σηφουνάκης
Ταυτόχρονα εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της Εκκλησίας

του Αντώνη Τριανταφύλλου
Την έναρξη διαλόγου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απώτερο στόχο την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας από το κράτος για το σύνολο του κλήρου ζητάει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης. Η πρότασή του αυτή «κρύβεται» πίσω από τις λέξεις μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης της οποίας το ύφος και το λεξιλόγιο απέχουν από αυτά που συνήθως χαρακτηρίζονται ως ήπιος και μετριοπαθής πολιτικός λόγος.

Σε ευθεία και ολομέτωπη επίθεση κατά του συνόλου της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακόμα και κατά ενός απλού ιερωμένου, προχώρησε την Τρίτη ο Νίκος Σηφουνάκης. Με μια πρώτη ανάγνωση της μακροσκελούς δήλωσης του υφυπουργού Υποδομών, τις αφορμές για το αιχμηρό του κείμενο φαίνεται ότι έδωσαν το ανακοινωθέν της Συνόδου της Ιεραρχίας της περασμένης Παρασκευής για την οικονομική κρίση, αλλά και οι δηλώσεις ενός απλού ιερωμένου. Με μια προσεκτική ανάγνωση όμως ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί ότι η βαθύτερη αιτία για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης είναι η επαναφορά του μόνιμου αιτήματος του κ. Σηφουνάκη, αλλά και αρκετών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, για τον πλήρη διαχωρισμό των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Είναι γεγονός πάντος ότι η πρόταση που διατυπώνει ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ευθυγραμμίζεται πλήρως με φερόμενη ως πρόταση της Τρόικας - στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - για αρχική μείωση στο μισό της κρατικής δαπάνης για τη μισθοδοσία του κλήρου, αλλά σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που έχει παράσχει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για το θέμα της μισθοδοσίας.

Η ανακοίνωση
Ο υφυπουργός Υποδομών στην ανακοίνωσή του η οποία είναι γραμμένη σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «στην κατεύθυνση της ανευθυνότητας κινείται και η συμπεριφορά των γνωστών ακροδεξιών κύκλων της ιεραρχίας της εκκλησίας, η οποία αντί να προστρέξει και να συνεισφέρει πατριδο- δημοκοπεί για να αποφύγει τις πρέπουσες αποφάσεις και να συνδράμει το έθνος. Έτσι οδήγησαν την ιεραρχία της εκκλησίας στην τελευταία απόφαση, δείγμα απτό μικροκομματισμού και πολιτικαντισμού».

Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης στη μακροσκελή του ανακοίνωση επιχειρεί να συμπλέξει κυβερνητικές και πολιτικές ρητορείες και κατευθύνσεις του παρελθόντος με τον εκκλησιαστικό λόγο.

«Η χώρα μας διέρχεται δύσκολες μέρες» αναφέρει αρχικά ο υφυπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι «επί δυο χρόνια η εκλεγμένη κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αποτρέψει την ολοκληρωτική κατάρρευση. Οι μέρες και οι στιγμές γίνονται κρισιμότερες από την πολιτική σύγχυση που ουσιαστικά και επικοινωνιακά βιώνει ο έλληνας πολίτης. Έχει φθάσει σε σημείο, που ο αριστερός λόγος να ταυτίζεται με τον δεξιό και αντίστροφα και οι εκφραστές του συναγωνίζονται σε ανευθυνότητα - ξανά στο όνομα των μικροκομματικών υπολογισμών τους - όπως και πριν είκοσι δύο χρόνια. Αυτή η δεξιά και αυτή η αριστερά είναι μέρος του πολιτικού συστήματος το οποίο η αριστερά λοιδορεί και η δεξιά το ψέγει επειδή δεν ελήφθησαν, ως έπρεπε στο παρελθόν, αντιδημοφιλείς αποφάσεις που θα έσωζαν τη χώρα».

Παράλληλα ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «σήμερα που η κυβέρνηση αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, πράττουν το ίδιο, και κυρίως η δεξιά – κύρια υπεύθυνη της κρίσης - που δραπέτευσε από την κυβέρνηση το φθινόπωρο του 2009, και δύο χρόνια μετά προτείνει συνταγή που δεν αποδέχονται ούτε οι ομοϊδεάτες της Ευρώπης».

Και σε αυτό το σημείο εμπλέκει στην πολιτική και την Εκκλησία ισχυριζόμενος ότι «στην κατεύθυνση της ανευθυνότητας κινείται και η συμπεριφορά των γνωστών ακροδεξιών κύκλων της ιεραρχίας της εκκλησίας, η οποία αντί να προστρέξει και να συνεισφέρει πατριδο- δημοκοπεί για να αποφύγει τις πρέπουσες αποφάσεις και να συνδράμει το έθνος. Έτσι οδήγησαν την ιεραρχία της εκκλησίας στην τελευταία απόφαση, δείγμα απτό μικροκομματισμού και πολιτικαντισμού».

Επιχειρεί, ωστόσο, να απεμπλέξει από τους παραπάνω ισχυρισμούς του τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. «Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας, άνθρωπος με ιστορία και αποδεδειγμένη αξία και σεμνότητα, ο οποίος βίωσε την απαξία από την προγενέστερη λαίλαπα, που δυνάστευσε την εκκλησία, είμαι βέβαιος ότι θα αντισταθεί στο κλίμα του διχασμού που οργανώνουν ξανά, όπως πριν λίγα χρόνια, οι ρεβανσιστές» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης.

Στη συνέχεια επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ο υφυπουργός Υποδομών επιτίθεται φραστικά εναντίον συγκεκριμένου ιερωμένου.

«Απόδειξη των όσων καταγγέλλω» γράφει ο κ. Σηφουνάκης «είναι και το ακόλουθο περιστατικό:

Προχθές, 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:
•       Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»
•       Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!
•       Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.
Πληροφορήθηκα ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού.

Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι - όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος-   που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει - να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του?.

Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτική του Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού».

Διάλογος και πλήρης διακοπής μισθοδοσίας

Μετά από τα όσα ανέφερε παραπάνω ο κ. Νίκος Σηφουνάκης φθάνει στο «δια ταύτα» της ανακοίνωσής του υποστηρίζοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και υποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους. Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας.

Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου. Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.

Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα».

Αντιδράσεις Ιεραρχών
Αρκετοί ιεράρχες ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Σηφουνάκη προκαλώντας τους δυσφορία και ποικίλα σχόλια. «Μόνο με παραλήρημα μπορώ να χαρακτηρίσω το ύφος της ανακοίνωσης, ενώ όσον αφορά το περιεχόμενο και τα επιχειρήμαρα, αυτά είναι απλώς ανάξια σχολιασμού. Περίμενα από ένα πολιτικό άνδρα τη εμβέλειας του κ. Σηφουνάκη να αρθρώνει έγκυρο και όχι πολιτικάντικο πολιτικό λόγο» δηλώνει στο Amen.gr ένας από τους θεωρούμενους ως μετριοπαθέστερους των Ιεαρχών με έδρα την κεντρική Ελλάδα.

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κ. Σηφουνάκης να ψέγει ένας απλό ιερωμένο επειδή είναι ταυτόχρονα και εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα - για ευνόητους λόγους - να ‘’αγιογραφεί’’ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αγνοώντας ότι και ο ίδιος ο Μακαριώτατος ήταν ‘’διπλοθεσίτης’’ όντας ταυτόχρονα και ιερωμένος και εκπαιδευτικός» σημειώνει έτερος Μητροπολίτης από την Πελοπόννησο αυτή τη φορά.

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης αποτελούν απλώς προσωπικές του σκέψεις και αιτήματα, ή μήπως ομιλεί εκφράζοντας τη βαθύτερη επιθυμία της κυβέρνησης;» διερωτάται έτερος Ιεράρχης.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7133

Δεν υπάρχουν σχόλια: