Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση από το έκτακτο τέλος"


Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει ζητήσει την απαλλαγή της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. 
Ιερώνυμος.


Σχόλιο ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Το έκαναν οι ίδιοι για δύο λόγους: 
Πρώτον, για να δυσφημήσουν  και να εκθέσουν την Εκκλησία. Πετούν λάσπη και όποιον πάρει....  τον πήρε... Έχουν σκοπό να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στην Εκκλησία για να την αποδυναμώσουν να μην μπορεί να αρθρώνει λόγο.

Δεύτερον, γιατί δεν θέλουν να έχουν την Εκκλησία απέναντι τους αυτή την περίοδο. Ξέρουν ότι η Εκκλησία  έχει την δύναμη  να συσπειρώσει το μεγαλύτερο  μέρος του Ελληνικού λαού και να τον εκπροσωπήσει με ανιδιοτέλεια και  γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Το ξέρουν και ας μην το παραδέχονται, όλοι το γνωρίζουν, οι πάντες, ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί αυτή την  στιγμή  να συσπειρώσει τον Ελληνικό λαό είναι  η Εκκλησία. Γι  'αυτό  την ταΐζουν  ή προσπαθούν να μην της αγγίζουν τα κεκτημένα, γιατί εάν  ξυπνήσει τότε.......  "ο θεός να μας φυλάει".......

Όσον αφορά  τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου, έχω να πω τα εξής.   Καλά και άγια αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί  η Εκκλησία  να ταΐζει του  φτωχούς και τους πεινασμένους, που δημιουργεί  το κράτος, δεν έχουμε αυτό το ρόλο, ούτε είναι δυνατόν να το επιτύχουμε διότι τα οικονομικά της  Εκκλησιάς  συρρικνώνονται συνεχώς εξαιτίας των  καταστροφικών επιλογών  του  κράτους . Πρέπει να συμβάλουμε, να παρέμβουμε, για να σταματήσει το κράτος να δημιουργεί   φτώχεια και εξαθλίωση... αυτό να επιδιώξουμε.
.......................................................................................................

Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τόνισε ότι "προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά."

Και συνέχισε: "Από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται, όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις γνωστές θρησκείες και τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα στη χώρα μας, μόνον οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.  Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: