Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Όλοι στους δρόμους.......


Αίγιον, 1η Ιουνίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΣΤΕΚΟΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  
«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  στο τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο, (http://mkka.blogspot.com/):
αναφέρεται

α. στην τραγικότητα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότη-τας,

β.  στην ολέθρια καταστροφή και απώλεια της πατρίδας μας από τις πολιτικές των μνημονιακών συμβάσεων, στις οποίες οδήγησε η υπερχρέωση της χώρας μας, 

γ. στην υποθήκευση της εδαφικής και εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα, 

δ. στην οικονομική ανέχεια και δυσπραγία συνόλου σχεδόν του ελληνικού λαού, λόγω της δραματικής μειώσεως και περικοπής μισθών και συντάξεων,

ε. στην μεγάλη ανεργία ιδιαιτέρως των νέων, που συνεχώς αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς,

στ. στην χρεωκοπία και το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,
και προτρέπει τους Έλληνες πολίτες  να ξεφύγουν από την ραστώνη και να κά-μουν μία ειρηνική επανάσταση, με τα εξής λόγια:  

« Έλληνες  και Ελληνίδες. Αδελφοί μου και παιδιά μου. Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται! Σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας. Ξεσηκωθείτε λοιπόν! Γιατί κάθεσθε; Διώξτε τη ραστώνη. Αφήστε τον καναπέ του σπι-τιού σας. Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία. Βγείτε και σεις στους δρόμους. Για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα! Κάμετε μία ειρηνική επανάσταση».

Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι η  προτροπή αυτή  του Ποιμενάρχου μας και η  κίνηση πηγάζει από την  αγάπη  για την Ελλάδα και δεν έχει  οιοδήποτε κομματικό η γενικότερα πολιτικό χαρακτήρα. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Κατόπιν των ανωτέρω επισημάνσεων ανακοινούται ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συμμετάσχει στον αγώνα  και την αγωνία των δοκιμαζόμενων Ελλήνων συμπολιτών μας, καθώς κλήρος και λαός μαζί αποτελούν το σώμα της Εκκλησίας ενωμένοι,  με τους εξής τρόπους:

1.Στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων,  ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν,  πριν να είναι αργά,  το Σάββατο 4.06.2011 θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της περιοχής της Αιγιάλειας από 12.00-12.30 το μεσημέρι. Αυτό θα είναι «το ξυπνητήρι» της Εκκλησίας.

2. Kαλεί τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να κατέβουν στις πλατείες , είτε μόνοι τους, είτε με την οικογένειάς τους, είτε με την ενορία τους, για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμέ-νων συμπολιτών μας. Ας το αποφασίσουν όμως μόνοι τους. Ας ακούσουν την  φωνή της συνειδησεώς των. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε εντολές της Διοικήσεως. 

3. Ένα πούλμαν με Εφημερίους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της  Παρασκευής 03.06.2011 για να μετάσχουν στην διαμαρτυρία των αγανακτισμένων πολιτών.

4. Καταβάλλεται προσπάθεια να κληθεί στο Αίγιο μία  προσωπικότητα του πνευματικού και επιστημονικού χώρου,  προκειμένου να μας  ομιλήσει περί της οικονομικής κρίσεως, της μνημονιακής πολιτικής και των αδιεξόδων της, της  αντισυνταγματικότητάς της, της υπονόμευσης  και υποθήκευσης των εθνικών και  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Εν κατακλείδι επισημαίνουμε ότι ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης  σήμερα  01.06.2011 στην πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Αυτιά, του τηλεοπτικού σταθμού  ALTER,  είπε τα εξής συγκλονιστικά :

• Σήμερα υφίσταται εκτροπή από την Συνταγματική νομιμότητα.
• Η Τρόικα είναι παράνομη
• Το άρθρο 4 του Μνημονίου υποθηκεύει τον Ελλαδικό χώρο και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Διαχειρισταί είναι οι Δα-νειστές μας.
• Το μνημόνιο σφετερίζεται την Εθνική μας κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.
• Η Σύμβαση- Μνημόνιο έγινε με βάση το Αγγλικό Δίκαιο με το οποίο θα κρίνονται οι διαφορές.  Η αγγλική εταιρεία, (είναι εξειδικευμένη στο πτωχευτικό), στην οποία ανέθεσαν να συντάξει το Μνημόνιο, είχε συντάξει και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Έκαναν το απαίσιο αυτό σχέδιο για να φάνε την Κύπρο)
• Το εγκληματικό Β΄ Μνημόνιο θα έχει με λεπτομέρειες τις διαδικασίες ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας επ’ ωφέλεια και για λογαριασμό του δανειστή. 
• Θέλουν να παρακολουθούν την ρευστοποίηση. Θέλουν τον πλήρη έλεγχο. Με το Β’ Μνημόνιο διασφαλίζουν το Α’ και ξε-πουλάμε ότι απέμεινε.
• Θα υπάρξει εισπρακτική επιτροπή εκ των δανειστών η οποία θα μας λέει τι θα πουλήσουμε, που θα το πουλήσουμε, για πόσα χρόνια θα το δώσουμε και για πόσα χρήματα. Ο κεντρικός πυρήνας του μνημονίου είναι πώς θα παρακολουθήσουν την ρευστοποίηση και πως θα υποθηκεύσουν ότι απέμεινε.
• Το χρέος είναι επαχθές, διότι πήραμε δάνειο 80 δις για να πληρώσουμε το επαχθές χρέος που είχαμε. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι δανεισμοί που ακολούθησαν και οι συμβάσεις είναι επαχθείς.  Άρα αφού είναι επαχθές το χρέος και η δανειακή σύμβαση είναι Άκυρη.  
• Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά φέρουν ευθύνη. Είναι εγκληματικό να δανείζεσαι χωρίς να κάνεις αντίστοιχα τις αναπτυξιακές πολιτικές που χρειάζονται για να αποδόσεις τα δάνεια.
• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε τα ελλείμματα μας και παρ’ όλα αυτά μας άφηναν να βγαίνουμε στις αγορές να δανειζό-μαστε. Αυτό γίνεται γιατί μας θέλουνε δεσμευμένους.
• Τα μέτρα μειώσεως μισθών, αυξήσεως ωραρίων, καταργήσε-ως του αφορολογήτου κ.α. που θα ανακοινωθούν με τη 5η δό-ση (2ο μνημόνιο) παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς επίσης και τη βάση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.  Όλα αυτά είναι αθέμιτα.
• Το θέμα της Συναινέσεως ήταν για να απειλήσουν τον Λαό ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα πάμε σε πτώχευση. Απόδειξη ότι ενώ δεν πήγαμε στη συναίνεση, καί όμως οι Βρυξέλες ανακοίνωσαν ότι θα πάρουμε τήν Ε΄ δόση.
Το χρέος είναι επαχθές για 2 λόγους:Α) Είναι απαράδεκτοι οι λογιστικοί όροι
Β) Είναι αντίθετο σε θεμελιώδους Αρχές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Το μνημόνιο σε όλες του τις διατάξεις είναι παράνομο.Γι’ αυτό θα πρέπει 
• Να καταργηθεί το Μνημόνιο και να λυθεί η Ελλάδα από τα δεσμά της 
• να  επαναδιαπραγματευθούμε  από μηδενική βάση.
Πηγή.... http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5873

Δεν υπάρχουν σχόλια: