Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

«Δώρο Θεού η ανακύκλωση» Συγχαρητήρια στον π. Σεραφείμ Δημητρίου


«Δώρο Θεού η ανακύκλωση»
Σάββατο, 19 Ιούνιος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Έθνος – Παρασκευή Βονάτσου 19:37

«Η ανακύκλωση ήρθε ως γνώση από τον Θεό, η μη συμμετοχή σ’ αυτήν είναι προσβολή για τον Θεό».



Τη φράση αυτή επαναλαμβάνει κάθε Κυριακή κατά το κήρυγμα και σε κάθε ευκαιρία ο π. Σεραφείμ Δημητρίου, εφημέριος του ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.
Ωστόσο, στη συγκεκριμένη ενορία ισχύει και το «αμ’ έπος, αμ έργον», αφού ήδη εδώ και καιρό η ανακύκλωση έχει γίνει μέρος της εκκλησιαστικής ζωής.
Πριν από τέσσερα χρόνια παραξενεμένοι οι πιστοί είδαν στον πρόναο το ειδικό κουτί της ΑΦΗΣ για την ανακύκλωση των μπαταριών.
Ωστόσο, χρόνια μετά, το στοίχημα δείχνει να έχει κερδιστεί: το κουτί αδειάζει μια φορά τον μήνα, γεγονός το οποίο συνιστά επιτυχία, αφού, σύμφωνα με τον π. Σεραφείμ, σε άλλους δημόσιους χώρους η συλλογή γίνεται με πολύ αραιότερη συχνότητα.
Η ανταπόκριση υπήρξε τόσο θερμή, που πριν από λίγους μήνες, στην ενορία άρχισε μια νέα πρωτοβουλία, αυτή της ανακύκλωσης λαμπτήρων.
«Η φωτοανακύκλωση ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, ακόμη είναι νωρίς για να έχουμε στατιστικά στοιχεία, αλλά σιγά σιγά το ποίμνιο εξοικειώνεται και με αυτή την ιδέα», λέει ο π. Σεραφείμ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφἐ και συμφοιτητά μου π. Θεμιστοκλη σ'ευχαριστώ.
Εσείς όμως αρτιότερα και αποτελεσματικότερα εμού, υπέρ του περιβάλλοντος εργάζεσθε.
εύχεσθε.
Δόξα τω θεώ
πρεσβύτερος Σεραφείμ

Modern Father είπε...

αγαπη συμ-φοιτητών...α ρε ανωτέρα τι κάνεις!
συγχαρητηρια και στους δύο ο π.Σεραφείμ έχει απόλυτο δίκαιο...ο π.Θεμιστοκλής στα πλαίσια μιας μικρής και κλειστής κοινωνίας εργάζεται πρωτοπόρα και αποτελεσμαατικά!
και στους δύο αξίζουν συγχαρητήρια...να είστε ευλογημένοι απο τον Θεό Λόγο που "οικο-λογεί" διότι αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας ημών των ανθρώπων με την θεϊκή δημιουργία!

Modern Father είπε...

και Εκείνου μαζί μας!