Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Αναμένουμε την απάντηση του Δημάρχου Κρανιδίου στην επιστολή μας για την ανακύκλωση.


Κρανίδι 22 Δεκεμβρίου 2009

Προς τον αξιότιμο Δήμαρχο Κρανιδίου κο Δημήτριο Σφυρή.
ΚΡΑΝΙΔΙ 21300


Κοινοποίηση: Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κρανιδίου κο Παντελή Τόδωρη


Θέμα: «Ανακύκλωση Χαρτιού στο Δήμο Κρανιδίου»


Αγαπητέ Δήμαρχε Χαίρε εν Κυρίω πάντοτε


Επικοινωνώ μαζί σας δια αυτής της επιστολής για να καταθέσω μερικές απόψεις πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης.
 Όπως πολύ καλά γνωρίζεται στην Κοιλάδα πραγματοποιούμε εδώ και δύο χρόνια ανακύκλωση χαρτιού με πρωτοβουλία της Εκκλησίας. Η προσπάθεια αυτή κατά την γνώμη μας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της Κοιλάδας κατά κύριο λόγο, αλλά και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κρανιδίου.

Κίνητρο μας είναι μόνο η ενεργή προσφορά της Εκκλησίας, για την διάσωση και σωστή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και τίποτε άλλο.



Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει και να διευρυνθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης όλων των υλικών σε όλο το Δήμο Κρανιδίου. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και είναι επιθυμία της πλειονότητας των πολιτών μας. Σε αυτό καταλήγω από την ενασχόληση μου με την ανακύκλωση τα τελευταία χρόνια, αλλά και από την πραγματικά μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα.


Προκαταβολικά σας λέω ότι δεν είμαι ειδικός. Απλά προσπαθώ να συμβάλλω έστω και στο ελάχιστο για το καλό του τόπου μου.


Για να γίνω πιο συγκεκριμένος έχω να καταθέσω τις παρακάτω προτάσεις. Τις οποίες εσείς θα αξιολογήσετε και θα πράξετε ανάλογα. Εγώ είμαι στην διάθεση σας.


1. Η ενορία της Κοιλάδας τα δύο τελευταία χρόνια επωμίζεται το οικονομικό βάρος της ανακύκλωσης χαρτιού, αφού για την διαλογή και το πακετάρισμα απασχολούμε επί πληρωμή έναν εργάτη. Εφόσον δεν έχετε ακόμα αποφασίσει την ανάληψη της ανακύκλωσης σε επίπεδο Δήμου, παρακαλώ το Δήμο Κρανιδίου να διαθέσει, από το νέο χρόνο 2010, ένα υπάλληλο του Δήμο για να εργάζεται δύο μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) στην αποθήκη της ενορίας στην Κοιλάδα όπου θα κάνει την διαλογή και θα συσκευάζει το χαρτί προς ανακύκλωση. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε.


2. Στην περίπτωση που θέλετε να διευρύνεται την ανακύκλωση χαρτιού (ας ξεκινήσουμε με το χαρτί και βλέπουμε αργότερα και για τα άλλα υλικά) σε όλο το Δήμο Κρανιδίου, με βάση το πρότυπο της Κοιλάδας, έχω να προτείνω τα εξής.
Α) Να διαθέσετε ένα αυτοκίνητο (φορτηγάκι) του δήμου, το οποίο θα περιφέρεται καθημερινά σε όλο το δήμο ( και στα δημοτικά διαμερίσματα) και θα συλλέγει τα χαρτιά (κυρίως χαρτί συσκευασίας, κούτες κ.λ.π.) από τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά.
Β) Να αναζητήσετε χορηγούς για να αγοραστούν κάδοι ανακύκλωσης μεσαίου μεγέθους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία καθώς και σε δημόσια κτήρια, τράπεζες και σχολεία ( για την συλλογή εφημερίδων, περιοδικών, τετραδίων, βιβλίων κ.λ.π.)
Γ) Να διαθέσετε ένα κτήριο για την συγκέντρωση του χαρτιού κοντά στο Κρανίδι (πιθανόν οι αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας) μέσα στο οποίο θα γίνεται η διαλογή και η συσκευασία του χαρτιού.
Δ) Να τυπώσετε και να διανείμετε ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση, ξεκινώντας από τους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εμπόρους του Δήμου, στην συνέχεια στα παιδιά μέσω των σχολείων και τους πολίτες μέσω του ταχυδρομείου.
Ε) Να ορίσετε από έναν υπεύθυνο πολίτη, σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, για να επιβλέπει και να οργανώνει την ανακύκλωση.
Στ) Αν θέλετε μπορώ να συνδράμω για ένα χρονικό διάστημα, σε αυτή τη προσπάθεια, μέχρι να κατατοπιστούν και να ενημερωθούν οι πολίτες που εσείς θα επιλέξετε , για να αναλάβουν την οργάνωση και την εξέλιξη της ανακύκλωσης.


3. Αν εν τω μεταξύ έχετε αποφασίσει την άμεση πραγματοποίηση της ανακύκλωσης σε επίπεδο Δήμου, όλων των υλικών, μέσω και των γνωστών κρατικών προγραμμάτων , τότε αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, για να συμβάλουμε και εμείς στο πρόγραμμα.


Περιμένω απάντηση σας. Περισσότερες διευκρινήσεις μπορώ να σας δώσω σε μια συνάντηση.
Τα τηλέφωνα μου είναι στην διάθεση σας: Κινητό: .................. Ι.Ν: ............. Οικίας: ............
Μετά τιμής




Πρεσβύτερος Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος
Εφημέριος ι. ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδας

2 σχόλια:

Modern Father είπε...

παντως απο ότι διαπιστώνω με τον Δήμαρχο μας κ. Σφυρή είναι άνθρωπος διαλλακτικός και μπορείς να συζητήσεις μαζί του ότι χρειασθεί...μήπως να κλείσουμε ένα ραντεβού να πάμε στο Δημαρχείο αν δεν θές να πας μόνος σου εγω είμαι διαθέσιμος...σκέψου το!

π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος είπε...

ειναι το επόμενο βήμα.....