Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Τα σύμμεικτα δέματα απορριμμάτων δεν είναι λύση.


Μεταφέρω απόσπασμα απο το ιστολόγιο , Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας σχετικό με την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιόνης.

..................................................................................
Τα συμμεικτα δεματα απορριμματων δεν ειναι λυση.

Ουτε οι φυλακες στους σκουπιδοτοπους θα μας σωσουν απο νεες φωτιες στις χωματερες.

Οι φωτιες μπαινουν η απο τους εργολαβους που μαζευουν τα σκουπιδια (για να μειωθει ο ογκος) η απο αυταναφλεξη λογω του μεθανιου .

Η μονη λυση λοιπον

1 για να μειωθει ο ογκος και

2 για να μην ξαναεχουμε φωτιες

ειναι να βγαλουμε τωρα χαρτι και πλαστικο (καυσιμη υλη δηλαδη ) απο τις χωματερες και μαζι γυαλι και αλουμινιο να ξεκινησουμε δηλαδη την ανακυκλωση.

Οπως γινεται στους Δημους Λυγουριου και Επιδαυρου.

Τα υπολοιπα σκουπιδια πρεπει να τα διαχειριστουμε επιστημονικα με στεγανοποιηση του πυθμενα των χωματερων και σωληνες που θα αφηνουν το μεθανιο να βγει στην ατμοσφαιρα ελεγχομενα.

Αυτα αμεσα ΤΩΡΑ.

Η αποφαση αυτη ειναι προιον μιας επιπονης διαδικασιας εδω και πολυ καιρο.

Συναντηθηκαν πολιτες και πολιτικες απο διαφορετικους δρομους την Τριτη το βραδυ στην Ερμιονη.

Και ολα οσα ζητησαμε επιμονα λιγοι στην αρχη ηρθε η στιγμη να γινουν αποφαση ολων στο Δημοτικο συμβουλιο.

Η πλειοψηφια ξεπερασε τα πεισματα και τις λαθεμενες επιλογες και δειχνει κατ αρχην πως εχει διαθεση να συστρατευτει στον αγωνα για ορθολογικη διαχειρηση των απορριμματων.Θα δουμε αν το εννοει τωρα. Συνοψιζοντας.

1.Φωτιες στις χωματερες μπαινουν εδω και τριαντα χρονια. Αυτη τη φορα ομως ο κοσμος ξεσηκωθηκε.Πολιτικα και με επιχειρηματα.Και ειχαμε αποτελεσμα.

2.Βοηθησαν οι εκλογες το διωξιμο του περιφερειαρχη,και ενα θετικο κλιμα με την δημιουργια του υπουργειου περιβαλλοντος με υπουργο και υφυπουργο γνωστες του προβληματος.Η αναληψη δρασεων και πολιτικης ανακυκλωσης απο τους Δημους Ληγουριου Επιδαυρου.

3.Η ενεργοποιηση του περιβαλλοντικου σωματειου ΠΑΠΟΕΡ εδω και εναμιση χρονο ο συντονισμος με περιβαλλοντικες κινησεις σε ολη την Πελοποννης η διαμορφωση τεκμηριωμενων θεσεων η συνεχης διοργανωση ημεριδων ,συναντησεων, παρουσιασεων.(ετσι κι αλλιως οι περισσοτεροι απο οσους ενεργοποιηθηκαν με καθε τροπο,ειναι και μελη της ΠΑΠΟΕΡ)

4.Η δραση των Ενεργων Πολιτων Ερμιονης αλλα και πολιτων-σων που κινηθηκαν ανεξαρτητα δημοσιοποιωντας και καταγγελωντας στις αρχες.

5.Τα ιστολογια που συνεχως με αρθρα και φωτογραφιες κρατησαν το θεμα των καιωμενων χωματερων στην επιφανεια πιεζοντας για λυση.

6.Η αντιπολιτευση στον Δημο Ερμιονης (και τα δυο μερη της) που βγηκαν μπροστα την κρισιμη στιγμη και ζητησαν εκτακτο ΔΣ.

.....................................................................................

Όλη η αναρτηση ..............ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: