Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το «μοναστηράκι» της Αγίας Άννας στο Κρανίδι.


Έχω την γνώμη ότι η ανάρτηση αυτή.....


ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

....... απο το ιστολόγιο Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ

δεν παρουσιάζει σφαιρικά το θέμα. Από όλες τις πλευρές δηλαδή. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ παρασκήνιο. Καλό είναι πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα μας να ακούσουμε και την άλλη άποψη. Άσε που διακρίνω προσπάθεια διχασμού του Εκκλησιαστικού σώματος. Θα καταθέσω λοιπόν όσα γνωρίζω για το θέμα, με σκοπό να συμβάλω στην σωστή πληροφόρηση.

Καταρχήν δεν διώχνουν κανέναν από πουθενά. Το λέω αυτό γιατί η μοναχή στην οποία αναφέρεστε δεν μονάζει ή κατοικεί ή διαμένει, όπως θέλετε πέστε το, στο «μοναστηράκι» της Αγία Άννης, αλλά ήρθε με σκοπό από ότι φαίνεται να μείνει. Η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Βρίσκεται εδώ προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί η εγκατάσταση της ή η απομάκρυνσή της. Έχει πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή μας, που δεν της δίνει το δικαίωμα να λέει, ότι εδώ μένω και εσείς θέλετε να με διώξετε. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν ευσταθεί να λέμε, ότι κάποιοι προσπαθούν να διώξουν μια μοναχή], αφού ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί.

Ύστερα πρέπει να ξέρετε ότι η Αγία Άννα δεν είναι μοναστήρι. Είναι εξωκλήσι της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου. Κατά παραχώρηση του προ -προηγούμενου Μητροπολίτη Ύδρας και την σύμφωνη γνώμη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού, έμεναν δύο μοναχές μέχρι το θάνατο τους. Το εξωκκλήσι αυτό και τα δωμάτια γύρω από αυτό, στην γλώσσα την εκκλησιαστική λέγετε «κάθισμα». Άρα κανένα «μοναστηράκι» δεν θέλουν κάποιοι να κλείσουν. Άλλωστε αυτό δεν θα το επέτρεπε, πρώτος από όλους ο π. Γκίκας.


Ακόμα πρέπει να ξέρετε, ότι για να μετακινηθεί ένα ιερέας ή ένας μοναχός ή μοναχή από την μια μητρόπολη στην άλλη χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να εγκρίνει στο τέλος ο Μητροπολίτης αυτήν την μετακίνηση. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα!!!


Η κόντρα που αναφέρετε ότι υπάρχει ανάμεσα στον πατέρα Γκίκα και τον Μητροπολίτη δεν υφίσταται και μάλλον έχει κακόβουλο σκοπό.


Τέλος θέλω να καταθέσω την βαθιά μου πεποίθηση ότι αυτός που πραγματικά πονάει και ενδιαφέρεται για το «μοναστηράκι» της Αγίας Άννας και για την τοπική Εκκλησία είναι σίγουρα ο π. Γκίκας. Αυτό έχει δείξει η μακρόχρονη προσφορά του στο τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: