Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ποιοί υποκινούν τέτοιες ενέργειες;


Εμπρηστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Αθήνα-Θεσ/νίκη



Γράφει ο/η ΑΠΕ
10.04.09 Αναδημοσίευση από Romfea.gr

<<span class=

Πανομοιότυπες εμπρηστικές βόμβες με γκαζάκια, ήταν οι μηχανισμοί που τοποθετήθηκαν στις Μητροπόλεις Αθηνών και Πειραιά

λίγο μετά το μεσημέρι, καθώς και στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.


Οι συντονισμένες επιθέσεις έγιναν λίγο μετά τις 14.00, ενώ άγνωστος για όλες τις περιπτώσεις τηλεφώνησε, προειδοποιώντας ότι επρόκειτο να εκραγούν μηχανισμοί σε 45 λεπτά.


Ειδικότερα, για τη Μητρόπολη Αθηνών έγιναν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», με αποτέλεσμα να κλείσουν για αρκετή ώρα η οδός Μητροπόλεως και η γύρω περιοχή, από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Όταν πέρασε ο χρόνος που είχε δώσει ο δράστης, έγινε έρευνα και οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν σάκο μέσα στο ναό της Μητρόπολης, που περιείχε τρία γκαζάκια, ένα μπιτόνι με βενζίνη, χαρτιά, ένα παλιό ρολόι προγραμματισμένο στις 15.40 και προσάναμμα για το τζάκι. Δεν ήταν, ωστόσο, συνδεδεμένα μεταξύ τους και δεν σημειώθηκε έκρηξη.


Στην Αγία Τριάδα του Πειραιά, το μόνο σημείο, όπου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, βρέθηκαν πέντε γκαζάκια, μπιτόνι με βενζίνη, χαρτιά, παλιό ρολόι, που έδειχνε την ίδια ώρα, και προσάναμμα για το τζάκι, το οποίο όμως ήταν αναμμένο. Η μικρή ανάφλεξη, που σημειώθηκε, προξένησε ασήμαντες ζημιές στο εσωτερικό του ναού.


Τον καπνό μύρισε ο ιερέας της ενορίας, που εκείνη την ώρα εξομολογούσε πιστούς. Ο ίδιος έσπευσε και έσβησε τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα.


Ακριβώς ίδιοι με αυτούς σε Αθήνα και Πειραιά ήταν οι μηχανισμοί στους ναούς του Αγίου Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί δεν υπήρξε ενεργοποίηση, ενώ προηγήθηκε αντίστοιχο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.


Οι μηχανισμοί παραλήφθηκαν από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζονται.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεριφραστη καταδίκη χωρίς καμμια επιφύλαξη και κανενα ενδιασμο.
Ανεξαρτητα απο την ταμπελα που θα κολησουν στο κουτελο τους οι ανεγκεφαλοι ειναι καθαρα φασιστικη ενεργεια καταδικαστεα απο καθε δημοκρατη.Η κοινωνία μπορει να υπαρχει μονο μεσα απο τον αλληλοσεβασμο .Ο χωρος λατρειας κατοικιας η εκφρασης καθε ανθρωπου πρεπει ναναι σεβαστος και ολοι να τον υπερασπιζομαστε.Μονο οργη και καταδικη σε τετοιες ενεργειες.
Ελπιζω οι ανεγκεφαλοι να μην ενοχοποιησουν κανενα χωρο της αριστερας (τους αναρχικους εννοω) με αυτες τις πραξεις.Ελπιζω ναναι αποσταθεροποιητικοι παρακρατικοι μηχανισμοι που στοχο εχουν την διασπορα του μισους και της διχονειας μεσα στον λαό.Και λεω ελπιζω γιατι αυτα τα σκουλίκια ξερουμε ολοι πως να τα ριξουμε στα σκουπιδια ενω αν ειναι ανεγκεφαλοι πιτσιρικαδες που νομιζουν πως χτυπωντας την εκκλησια κανουν καμμια επανασταση η αντιμετωπιση θα ειναι πιο δυσκολη και μακροχρονη.Καθε βια μεσα στους κολπους του λαου ειναι καταδικαστεα χωρις επιφυλαξεις.
Μακης Κατσαΐτης

modern father είπε...

δεν ξερω γιατι, δεν ξερω ποιοι αλλα πονω και θλιβομαι διοτι δεν μπορούμε να σεβαστούμε την πίστη του άλλου απο το 313 μ.Χ. που κηρυχθηκε το διαταγμα της ανεξιθρησκείας απο τον Κωνσταντινο τον Μέγα και τον Λικίνιο(αν δεν απατωμαι)δεν μπορει να υπαρχει τετοια αντιμετωπισης σε χωρους ιερούς...αν δεν το σεβεσαι κατι το αγνοείς και δεν το προσβάλλεις!
ο δε κ.Κατσαϊτης εχει δίκιο που λέγει οτι αν ειναι τα παιδιά μας τόε το πρόβλημα ειναι δυσ-επίλυτο αλλα οχι ακατορθωτο να λυθεί!
διοτι τα παιδιά ότι τους δώσουν οι σπορείς των καρδιών τους -οι γονείς τους-αυτο και θερίζουν και μας το δίνουν να το θαμάσουμε(εντός και εκτός εισαγωγικών-αρνητικά ή θετικα)!χαιρομαι που στα παιδιά μας δεν καταλογίσατε ευθύνες δεν φταίνε για όλα...αλλα έχουν ευθύνη για ότι κάνουν τελίκώς διότι ολα στη ζωη κάποια στιγμή έχουν τις επιπτώσεις τους!