Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Κίνδυνος για την αλήθεια ο έλεγχος του διαδικτύου


Κίνδυνος για την αλήθεια ο έλεγχος του διαδικτύου

Με αφορμή την ανάρτηση του γείτονα: Είναι οι ιστολογοι δημοσιογράφοι;
γράφουμε τα παρακάτω:


Φίλοι του διαδικτύου, δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν έχουν καλή φήμη οι δημοσιογράφοι, δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με αυτούς. Εμείς είμαστε ενεργοί πολίτες.


Στα ιστολόγια μας, καταρχήν γράφουμε την προσωπική μας γνώμη, τις σκέψεις μας, τις επιθυμίες μας, τα οράματα μας, για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν. Καταγράφουμε και αναδεικνύουμε γεγονότα που πιστεύουμε ότι κακώς γίνονται έτσι και όχι αλλιώς.


Επιχειρηματολογούμε, φέρνουμε άλλες γνώμες για να στηρίξουμε την δική μας, αναφέρουμε πηγές, δεν γράφουμε ξεκάρφωτα.


Μερικές φορές αναδημοσιεύουμε και ειδήσεις που θεωρούμε ότι έχουν κάποια αξία για να τις σχολιάσουμε. Είμαστε ανοικτοί σε έναν πολιτισμένο και δημοκρατικό διάλογο. Έχεις διαφορετική γνώμη; Πες τη, με επιχειρήματα και ευπρέπεια, προσπάθησε να με πείσεις, μέχρι εκεί.


Μη μου ζητάς όμως να σταματήσω να σκέφτομαι, να σταματήσω να ασχολούμαι με τα κοινά, να σταματήσω να οραματίζομαι, να σταματήσω να έχω γνώμη, να βλέπω τα πράγματα από την δική μου πλευρά, να αγωνίζομαι γι’ αυτό που θεωρώ σωστό και τίμιο. Αυτό μη μου το ζητάς.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Να είστε πάντα γερός και δυνατός.
Καλό Πάσχα!

Ν.Π. είπε...

Πολύ σωστά,πρέπει να υπάρχει ο εποικοδομητικός διάλογος,βάσει επιχειρημάτων,ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται και στην καλύτερη περίπτωση να επιλύονται κάθε λογής προβλήματα.Οι πόλεμοι,δε δίνονται στα πεδία των μαχών,αλλά στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.Αρκεί να βγάλουμε τις παρωπίδες και να ακούμε και την άλλη πλευρά.Εμείς,θα είμαστε στο πλευρό σας.

modern father είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ...ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ ή ΜΗ...ΠΡΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ!
ΕΝΩ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ή ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ...ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΣ ΣΥΣΚΕΠΤΟΜΕΘΑ!

Ν.Π. είπε...

Ας μην ξεχνάμε,ότι διανύουμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης,η οποία συνεπάγεται,ότι όλοι οι άνθρωποι,θα λειτουργούν βάσει αυστηρά καθορισμένων προτύπων.Ποια είναι αυτά?Σκλάβοι του μηχανιστικού τρόπου ζωής,υπερκαταναλωτισμός,αποξένωση.Η ιστορία επαναλαμβάνεται,κάποτε ο Στωικός φιλόσοφος Διογένης,αναζητούσε με τον "δαυλό",να βρει άνθρωπο,να διαλεχθεί.Μας θυμίζει κάτι σήμερα?

modern father είπε...

μην μας απογοητεύετε τόσο πολύ κ.Ν.Π. διότι μέσα στην Εκκλησία είμαστε και παραμένουμε πρόσωπα...ειμαστε οι δούλοι του Θεού και όχι δούλοι κανενός συστήματος...δεν μπορώ να κατανοησω γιατί η παγκοσμιοποίηση να μην αντέχει το διαφορετικο και την ελευθερία κίνησης, εκφρασης και ιδεών...γιατί ολοι πρέπει να αμερικανοποιηθούμε ξεχνώντας πατρίδα, πίστη, οικογένεια, ιστορία και κάθε τι διαφορετικο που μας χωρίζει ως έθνη και μας ενώνει σε ενα μοτίβο πολυπολιτισμικής ανεκτικότητος!

Ν.Π. είπε...

Εκκλησία-κράτος-κοινωνία.Δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.Δυστυχώς,ποιος κινεί τα νήματα είναι γνωστό.Γιαυτό,τόσος μεγάλος αγώνας,για τη φίμωση του λαού.Ο λόγος,είναι η κινητήριος φύναμη του ανθρώπου.Πώς ξεκίνησε η Μεγάλη Ιδέα της απελευθέρωσης της Ελλάδας?Μέσω της δράσης των Ελλήνων λογίων της διασποράς(ΡΗΓΑΣ,ΚΟΡΑΗΣ),οι οποίοι διοχέτευαν υλικό(πεζογραφία,ποίηση).

modern father είπε...

δεν θα σταματησουμε να μιλαμε να γραφουμε νατα λεμε...οσα πιστευουμε οσα βγαίνουν μεσα απο την καρδιά και συνείδηση μας!

debbie-enimerwsi είπε...

έχω ήδη απαντήσει στην ίδια εφημερίδα