Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Εξοπλισμός της Μονάδας Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών

"Έσωσε" Καρδιοχειρουργική Μονάδα ο Μεσογαίας Νικόλαος Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η ΕΡΕΥΝΑ - ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Πηγή: Romfea.gr

ImageΑποκλειστικό - Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αττικής και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Μιχαήλ ο Χωνιάτης», ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τον εξοπλισμό

της Μονάδας Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (Α.Κ.Α.) του Γενικού Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», συνολικού κόστους 250.000 €.

Με τον τρόπο αυτόν, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα ιδιαίτερης σημασίας με τεράστιο αποτέλεσμα στην αποθεραπεία των καρδιοχειρουργημένων ασθενών του μεγαλύτε­ρου Νοσοκομείου στην Ελλάδα, καθώς μπορεί πλέον να λειτουργεί υπερσύγχρονη Μονάδα 8 κλινών με ειδικά κρεβάτια, αναπνευστήρες, μόνιτορς και αντλίες τελευταίου τύπου, με σκοπό την μετεγχειρητική τους υποστήριξη.

Επιπλέον, παράλληλα με την εξειδικευμένη αγωγή των καρδιοχειρουργημένων ασθενών, προσφέρονται έμμεσα και ισάριθμες κλίνες Εντα­τικής Θεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Ο Διευθύνοντας του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» κ. Αιμίλιος Πολυγένης, επικοινώνησε με τον Διευθυντή Β΄της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» κ. Χρήστο Χαρίτο, ο οποίος μας ενημέρωσε για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ο κ. Χαρίτος τόνισε: «Όπως ξέρετε κ. Πολυγένη ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, έχει γνώση Νοσοκομείου από την δουλειά που έχει κάνει στην Αμερική σαν λαϊκός. Σκέφτηκε λοιπόν το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και ειδικά τα προβλήματα που είχαμε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των καρδιοχειρουργικών ασθενών, και ευαισθητοποιήθηκε αναλαμβάνοντας την «υποχρέωση» να βοηθήσει στον εξοπλισμό της Μονάδος. Δεδομένου ότι η Καρδιοχειρουργική Μονάδα ήταν σε αθλία κατάσταση» τόνισε ο κ. Χαρίτος.

Επίσης ο κ. Χαρίτος τόνισε πως «Αν θυμόσαστε πέρυσι κ. Πολυγένη, είχε σπάσει βραχυκύκλωμα και είχαμε αναγκαστεί να εγκαταλείψουμε το χώρο της Μονάδος, και φιλοξενούμεθα σαν τους «γύφτους» σε άλλες μονάδες. Αν δεν βρισκότανε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, να μας δώσει καινούργιο εξοπλισμό, νομίζω ότι η Μονάδα δεν θα ζούσε τώρα».

Ερωτηθείς ο κ. Χαρίτος για την δωρεά του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου δήλωσε: «Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος έκανε δωρεά 8 πλήρως εξοπλισμένων κρεβατιών, τα οποία έχουν μόνιτορ, αναπνευστήρες και αντλίες τελευταίου τύπου, και σχεδόν τώρα δουλεύουμε χωρίς πρόβλημα στην Μονάδα. Διότι από πλευράς εξοπλισμού, η μονάδα μας δουλεύει απόλυτα».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτος δήλωσε «Τέλος να ξέρετε κ. Πολυγένη, πως αν δεν μας έδωνε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος τα 8 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια που έχουμε τώρα, νομίζω πως οι άρρωστοι θα είχανε μεγάλο πρόβλημα να χειρουργηθούνε. Ήδη από την στιγμή που δούλεψε η Μονάδα, έχουμε ανεβάσει την παραγωγή μας κατά 10% , και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Τέλος σε αναγνώριση της προσφοράς των παραπάνω Μητροπόλεων, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (Υ.ΠΕ.) κ. Σταύρος Πεντέας έστειλε την παρακάτω επιστολή στις 16 Ιανουαρίου 2009:

Προς:

Την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη

Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο

Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα επιστολή, Σας εκφράζουμε τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την ευαισθησία Σας απέναντι στο έργο των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η ευγενική προσφορά Σας, με τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οι ασθενείς, το προσωπικό, η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» και εγώ προσωπικά, μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε ο Κύριος να Σας χαρίζει Υγεία και Δύναμη για την επίτευξη του δύσκολου έργου-λειτουργήματος που επιτελείτε.

Με σεβασμό

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΝΤΕΑΣ

Επόμ. >

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ???