Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι η ελπίδα δεν πεθαίνει..

Συγχαρητήρια στις κυρίες Γιούλα Πουλή και Ιωάννα Βόλη
έχετε την συμπαράσταση μου και τις προσευχές μου στις προσπάθειές σας.
Αναδημοσίευση αποσπάσματος από το ιστολόγιο:

Κυρ Μάκη αυτές είναι οι φωτο από τα αγαπημένα μας παιδάκια ,επιτέλουςκατάφερα να φτιάξω ένα κείμενο. Ελπίζω να σου αρέσει. Ευχαριστώ για τηφιλοξενία!!
Γιούλα Π.

Σας στέλνω αυτές τις φωτο για να σας μεταδώσω τα χαμόγελα,και τη χαρά αυτών των παιδιών, που δούλεψαν με κέφι και μεράκι για ναγίνει μια έκθεση ζωγραφικής και χριστουγεννιάτικων στολιδιών .

Έκανα το λάθος να τους υποσχεθώ μια έκθεση όπου θα εκ θέταμε τιςδουλειές τους στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι κι’αυτά τα παιδιά θέλουν να μάθουν ,κι’αυτά τα παιδιά δημιουργούν, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου , χρειάζονται βοήθεια για να προχωρήσουν.
Μοιραστήκαμε μαζί τους πολύ όμορφες και τρυφερές στιγμές , συγκινηθήκαμε με τη προσπάθεια τους, να μας πείσουν να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους.
Απογοητευτήκαμε με τον τρόπο αντιμετώπισης της κοινωνία μας….

Δυστυχώς η έκκληση να βρεθεί χώρος γιά μιά έκθεση τις μέρες τωνΧριστουγέννων δεν είχε ανταπόκριση.. Το μόνο που ζητήσαμε ηταν ένα μέρος να στήσουμε ένα ξύλινο σπιτάκι όπου μας το πρόσφερε ιδιώτης .Αλλα ο δήμος μας έστειλε στην κοινότητα και η κοινότητα δεν απαντά ….

Επίσης δεν μας δέχτηκαν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι της κοιλάδας διότι ο σύλλογος γονέων είχε αντίρρηση….

Η νεα κοινωνική λειτουργός του κέντρου υγείας που αξίζει να αναφέρουμε,η Μήτση είναι πολύ άξια ,μόλις ήρθε ανέλαβε δράση ,μοίρασε ρούχα και τρόφιμα στους τσιγγάνους απο το χαμόγελο του παιδιού και προσπαθεί ακόμα αν και κάποιοι της δημιουργούν προβλήματα. Είχε μια καλη ιδέα. .
Έκανε αίτηση στο διευθυντή του κέντρου υγείας κυρ.Καμιζή. Θα εκθέταμε τις ζωγραφιές στο χώρο μιας και ειναι πολυσύχναστος (2 ταμπλό και φυλλάδια ενημέρωσις )Αλλα και απο εκεί πήραμε αρνητική απάντηση…

Για ακόμα μια φορά τα παιδιά θα νοιώσουν την απόρριψη ,θα ζηλέυουν και θα μισούν τα δικά μας παιδιά !!…..γιατί είμαι σίγουρη ότι αν αυτή ηέκθεση ήταν κίνηση των παιδιών του Κρανιδίου π.χ.θα ήταν όλα πολύ χαριτωμένα!!! και σίγουρα θα υπήρχαν πολλές θέσεις για το σπιτάκι της έκθεσης. κι ετσι βλέπουμε ανθρώπους που ψαχνουν δουλειά και κανείς δε τους δίνει , που ζούν στη παρανομία για λόγους επιβίωσης γιατι δεν ξέρουν να κάνουν τίποτ’άλλο αγράμματοι αμόρφωτοι και έχοντας την απόρριψη από όλους μας.

Το υπουργείο εσωτερικών έχει χρήματα που ελάχιστοι δήμοι ταχρησιμοποιούν για τέτοιους σκοπούς, οι περισσότεροι δήμαρχοι φοβούνται το πολιτικό κόστος που οι κάτοικοι θα του χρεώσουν.

Ειναι ντροπή!! Για ποίο πολιτισμό μιλάμε ???

Ειναι υπόθεση του δήμου, οι πολίτες θα έπρεπε να πιέσουν το δήμο για νατους βοηθήσει να κάνουν μια αρχή,να τους βρει οικόπεδο ,και να τους φτιάξει έναν καταυλισμό, όπου θα έχει νερό, ηλεκτρισμό,περίθαλψη (εμβόλια). Και όλα τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο!
(ο παπα Θέμης έχει στην ιστοσελίδα του ενα παράδειγμα προς μίμηση,)

Αν όχι η κατάσταση θα διαιωνίζεται…Εμείς θα έχουμε τη συνείδηση μαςήσυχη?

Διώχνοντας τους ανθρώπους σαν σκουπίδια να πάνε που? Κάπου αλλού όπου επίσης θα διωχθούν!

Παρακαλώ καλώ όλους μας να προβληματιστούμε, και να σκεφτούμε αυτά τα παιδιά Ας μην ξεχνάμε τα παιδιά όλου του κόσμου..και τα διπλανά μας!.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια διαβάζω,δυστυχώς σπάνια, και νοιωθω περήφανη για την πατρίδα μου...
Ένα μπράβο και από μένα, αν και δεν το έχουν ανάγκη