Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Είμαστε πολύ υποψιασμένοι για να πιστέψουμε στην προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε.
Τα «τζακούζι», οι βίλες και οι σουίτες της Μονής Βατοπαιδίου


…ή τί γίνεται όταν κάποιος χάνει τον προσανατολισμό του…


Έπεσε στα χέρια μου πριν μέρες το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (12 Οκτωβρίου) και στη σελ. 69 στη στήλη του Βαγγέλη Περρή ΖΩΝΗ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ είδα τις παρατιθέμενες τέσσερις αεροφωτογραφίες της Μονής Βατοπαιδίου κάτω από τον τίτλο:
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ.
Επειδή επισκέπτομαι δυο-τρεις φορές το χρόνο τη Μονή, κοίταξα από περιέργεια τις σημάνσεις των φωτογραφιών.Ένα παρεκκλήσι χαρακτηρίστηκε ως …ο Ιερός Ναός. Το Αρχονταρίκι όπου καταλύουν οι επισκέπτες προβλήθηκε σαν Κοιτώνες μοναχών. Ο πύργος της Βιβλιοθήκης καταδείχθηκε ως το Ησυχαστήριο ηγουμένου! Το καλύτερο μας το κράτησε για το τέλος: Κελί Ρουσόπουλου!!! Στο ανατολικό μέρος της Μονής κάποιος μπαγαπόντης πρόσθεσε στις φωτογραφίες ένα μικρό κτηριακό συγκρότημα (άγνωστο από που).


Αυτό φαίνεται είδε και ο Κακαουνάκης και ρωτούσε αν έχει χτιστεί έξω από το μοναστήρι βίλα για τον Κάρολο! Ελπίζω να μην μαλώσουν μόνο ο Κάρολος με τον Ρουσόπουλο…!!! Κι αυτοί οι βατοπεδινοί… Φτιάξε δυο-τρεις βίλες εκεί να βρίσκονται… Το χτίσιμο μπορεί να αναλάβει ο κ. Περρής που τις χτίζει σε χρόνο ρεκόρ!!!Για υποψήφιους επισκέπτες της Μονής πάντως (μετά από την τόση διαφήμιση έμαθα ότι αυξάνεται ο αριθμός τους) φρόντισα να βρω μια αεροφωτογραφία για να καταδείξω διάφορα σημεία της Μονής που θα τους χρειαστούν. Προς Θεού μην χρησιμοποιήσετε για οδηγό την πρόταση του κ. Περρή… θα χαθείτε!


Τις ίδιες μέρες βγήκε ο κ. Παπαδάς και μας παρουσίασε δύο «αντιφατικές» πλευρές της Μονής Βατοπαιδίου: «Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως μέσα στο Βατοπέδι υπάρχουν σουίτες και κελιά. Τα κελιά είναι για να πηγαίνουν οι προσκυνητές και να βλέπουν μια εικόνα του Όρους και οι σουίτες είναι για τους μεγάλους επισκέπτες. Επίσης υπάρχουν τζακούζι στις σουίτες και νεροχύτες για τον απλό επισκέπτη. Υπάρχουν χρυσά και ασημένια μαχαιροπίρουνα. Υπάρχει το τζιπ το Cherokee για τις μετακινήσεις και από την άλλη τα γαιδουράκια και οι περιπατητές με το σακίδιο»! Ξανακοίταξα το όνομα της Μονής, μήπως είχα δει λάθος, αλλά όντως μιλούσε για το Βατοπαίδι. Φαίνεται ότι εγώ επισκέπτομαι άλλη μονή, σκέφτηκα…

όλο το άρθρο εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: