Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση για το νερό στο Κρανίδι.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσής

Είναι η αρχή και κάθε αρχή είναι δύσκολή.

Αν μπορώ να κάνω μια παρατήρηση θα έλεγα ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν θα πρέπει να γίνονται πολλές εισηγήσεις και μάλιστα μακροσκελείς, για να δύνεται η δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετούνται. Μία το πολύ δύο 15λεπτες εισηγήσεις είναι αρκετές να παρουσιάσουν το θέμα, για να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο και σε τοποθετήσεις των πολιτών. Η όλη εκδήλωση δεν πρέπει να ξεπερνάει την μιάμιση ώρα.

Κάτι ακόμη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να έχουν δύο σκέλη. Το ένα να είναι η παρουσίαση -διάγνωση του προβλήματος και το δεύτερο σκέλος να είναι οι προτάσεις και τα συμπεράσματα.

Αν γίνεται κουβέντα μόνο για να γίνεται δεν ωφελεί κανέναν. Θέλουμε προτάσεις και συμπεράσματα για να δεσμευόμαστε και να δεσμεύονται οι αρμόδιοι, έτσι ώστε να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του.

Για να μπορούμε την επόμενη φορά να πούμε, ότι από εδώ ξεκινήσαμε, κάναμε αυτό και τώρα θα πάμε λίγο παραπέρα Πως αλλιώς θα προχωρήσουμε μπροστά; Χωρίς δεσμεύσεις και υλοποίηση κάποιων δεσμεύσεων μας δεν προχωράμε.

Εγώ στάθηκα σε ένα ζήτημα από όλα αυτά που άκουσα. Το ανέφερε η εισηγήτρια από την ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS. Είναι η ανακύκλωση των γκρίζων λυμάτων από τα οικιακά απόβλητα τα οποία μπορούν με μια πολύ μικρή επεξεργασία να χρησιμοποιηθούν για την τουαλέτα. Αυτό σκέφτομαι να υλοποιήσω στο σπίτι μου.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις σκέψεις του γείτονα σχετικά με την συνάντηση για το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: