Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

¨Κίνδυνοι της δημόσιας υγείας από την καύση των σκουπιδιών ΄΄

Αναδημοσιεύουμε τμήμα από την ανάρτηση του γειτονικού ιστολογίου
Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

που αφορά την καύση σκουπιδιών στην χωματερή της Ερμιόνης.

ΕΡΜΙΟΝΗ 20/6/2008


Ζήσαμε πάλι τον εφιάλτη των διοξινών..

Μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε στις 18/ 6/2008 στη χωματερή Ερμιόνης και γέμισε ο τόπος από τον επικίνδυνο καπνό που έφτανε μέχρι την Ύδρα και μέχρι την χωματερή του Κρανιδίου που κι αυτή δεν σταματάει να καίει και να μας επιβαρύνει..


Στην από 2/6/2008 αίτησή μας στην κα Θεοδότη Σκλαβούνου Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Ερμιόνης για να συζητηθεί το θέμα ¨Κίνδυνοι της δημόσιας υγείας από την καύση των σκουπιδιών ΄΄ δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση.


Επισυνάπτουμε την αίτησή μας και την αφίσα διαμαρτυρίας μας που καλύφθηκε επιμελώς από αφίσα του δήμου για δική του εκδήλωση και φωτογραφίες .


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Ελαβα και παρουσιάζω το παρακάτω υλικό απο πολίτισες της Ερμιόνης. Πάντα πίστευα στην αποτελεσματικότητα των γυναικών. Εμείς οι αντρες λέμε πολλά λόγια, στην πράξη ομως “αναζητήστε την γυναίκα”. Δεν ειναι τυχαίες οι κυρίες που υπογράφουν την επιστολή.


Η παρουσία και δράση τους στην Ερμιόνη ειναι πολύχρονη και σε πολλα επίπεδα.Σας ειναι γνωστές .


Δεν θέλω να μιλήσω να πώ τιποτα περισσότερο ειναι πολύ ξεκάθαρα αυτά που λένε.


Και αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες τους.


Μόνο μια κουβέντα.


Γράφουν πως οι υπαλληλοι του Δήμου σκέπασαν την αφίσσα τους με αλλες για μιά εκδήλωση. Η φίμωση τών πολιτών (πρόσφατα μας απασχόλησε η προσπάθεια κατάργησης του ιστολόγιου Δίδυμα απο τον Δήμο Κρανιδίου) οταν μιλούν τεκμηριωμένα για το περιβάλλον ειναι ανεπίτρεπτη.Ειτε για πολιτικούς ητε για οικονομικούς λόγους ειτε για οτιδήποτε αλλο. Με την ζωή μας και τα παιδιά μας οχι παιχνίδια κύριοι εκπρόσωποι.


Και κάτι ακόμα.Οταν αρχίσουμε να μιλάμε δημόσια (πολιτικά) διαπιστώνουμε πώς δεν ειμαστε μόνοι.


Στον προβληματισμό ,την λογική, την δράση.


Ειμαστε πολλοί και δυνατοί-ες


Δεν υπάρχουν σχόλια: