Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Η Εκκλησία κοντά στους σεισμοπαθείς


2 ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Αναδημοσίευση: http://ecclesianet.blogspot.com/


Συνεχίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Πελοποννήσου. Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, το κλιμάκιο του Οργανισμού, σε συνεργασία και με τις εκεί Ιερές Μητροπόλεις, έφτασε στα χωριά που υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό:


1 τόνο εμφιαλωμένο νερό
500 σεντόνια
600 κουβέρτες (θερινές)
100 κουβέρτες για υπόστρωμα
8 σκηνές
150 κιλά ζυμαρικά
400 τεμάχια κονσέρβες



τα οποία διανεμήθηκαν στα χωριά του Δήμου Πηνείας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Ενώ στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών παραδόθηκαν άλλον ένας τόνος εμφιαλωμένου νερού.
Από χθες το απόγευμα, η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου κ. Κωστή Δήμτσα τέθηκε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σεισμοπαθών.


Το Μουστογιάννειο Ίδρυμα «Ο Καλός Σαμαρείτης» στα Τρόπαια Αρκαδίας δύναται να παραχωρήσει κλίνες σε άτομα,, των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Εξάλλου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της «Αλληλεγγύης» τέθηκε στη διάθεση των κατοίκων των νομών, που επλήγησαν περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό.


Κατά την παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός όσο και ο δήμαρχος Πηνείας κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους προς την Αλληλεγγύη για την άμεση αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας προς τους κατοίκους του Δήμου και της Μητροπόλεως.



Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» για τη στήριξη των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας, μπορούν να καταθέτουν τη συνεισφορά τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού στις τράπεζες: ΠΕΙΡΑΙΩΣ (5054018129257), ALPHA BANK (188002002000802), EUROBANK (0530200156646) και ΚΥΠΡΟΥ (19118605).


Το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού (τηλ.: 210. 5203031-5) βρίσκεται στη διάθεση όλων όσοι έχουν ανάγκη από περισσότερες πληροφορίες για τις ανθρωπιστικές αποστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: