Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά

Η S.D.S. Game Studios® είναι μια νεοσύστατη ομάδα ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μέλη της ομάδας είναι άτομα νεαρής ηλικίας (19 - 20 χρονών) με καινοτόμες ιδέες , όρεξη για δημιουργία, πρωτοτυπία και σαφώς ξεκάθαρες διεκδικήσεις. Αυτό αποδεικνύει πως στόχος της S.D.S Game Studios® είναι η αρχικά διάκριση των παιχνιδιών της στην εγχώρια αγορά ώστε να αποκτήσει την εμπειρία και τον χρόνο που χρειάζεται το νεαρό αυτό δυναμικό της ομάδας για να καταφέρει σε επόμενες προσπάθειες να κατασκευάσει παιχνίδια που θα συναγωνίζονται επάξια τους σύγχρονους απαιτητικούς τίτλους ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

1453-1821 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Το '1453-1821 η ώρα της απελευθέρωσης' είναι ένα turn-based strategy παιχνίδι, δηλαδή παιχνίδι που βασίζεται στην επιλογή του επόμενου γύρου. Ο χρήστης κινεί τα νήματα των ελληνικών στρατευμάτων, κάνει τις επιλογές του και ρίχνει τους στρατιώτες του στη μάχη πατώντας στην επιλογή επόμενος γύρος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του περιβάλλοντος από περιβάλλον χάρτη, σε αυτό της μάχης, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να κατευθύνει ο ίδιος το στρατό του κατά τον βέλτιστο κατά τη γνώμη του τρόπο εναντίον του εχθρού στην εκάστοτε πίστα, ώστε να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στις μάχες. Το παιχνίδι εξελίσσεται χρονικά κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης, δηλαδή από το 1821 έως το 1830.

Ο χάρτης είναι χωρισμένος σε 20 περιοχές που ανήκουν στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα. Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως πληθυσμό, φρουρά, διαθέσιμους άνδρες για εξοπλισμό στρατού, επίπεδο εμπορίου. Επίσης εμφανίζονται ξεχωριστά τα προιόντα που παράγει η κάθε πόλη αλλά και συνολικά. Σκοπός του gamer είναι να καταφέρει να επανακτήσει μέσα στο χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε όλες τις περιοχές που εμφανίζονται στο χάρτη.

Κάθε φορά που γίνεται κλικ στον επόμενο γύρο πραγματοποιείται χρονολογική μετάβαση η οποία δεν είναι πλήρως καθορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυμαίνεται από μια μέρα έως και ένα χρόνο ή και παραπάνω ανάλογα και με τις ιστορικές εξελίξεις της εποχής. Με άλλα λόγια το σενάριο είναι βασισμένο όχι μόνο στα στενά πολλές φορές πλαίσια ενός παιχνιδιού, αλλά γίνεται και συνδυασμός με ιστορικά γεγονότα.

Το σενάριο γενικότερα αναπτύχθηκε έτσι ώστε ο χρήστης ναι μεν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα να συμβαίνουν και διάφορα αναπάντεχα γεγονότα έτσι ώστε να θέτουν προβληματισμούς, οι οποίοι χρειάζονται τον κατάλληλο κάθε φορά χειρισμό για να ξεπεραστεί η δυσκολία που προκύπτει, είτε αυτή αφορά το πεδίο των μαχών είτε τους χειρισμούς στο χάρτη.

Η ημερομηνία έναρξης είναι καθορισμένη για τις 12 Φεβρουαρίου 1821. Η φιλική εταιρία παραχωρεί ένα αρχικό ποσό για τον εξοπλισμό οργανωμένης μονάδας στρατού υπό το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η μονάδα αυτή μέσω των χειρισμών του χρήστη επιτίθεται στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου (ιστορικό γεγονός) με σκοπό να την καταλάβει. Από εκεί και πέρα οι μονάδες στρατού θα κινούνται με πρωτοβουλία του χρήστη, έχοντας και μια μικρή επήρεια από σημαντικά ιστορικά γεγονότα που θεωρήθηκε απαραίτητο να υπάρχουν όπως ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο παίκτης έχει στη διάθεσή του μια πλειάδα επιλογών. Κύριο μέλημά του είναι ο εξοπλισμός του στρατού και πιο συγκεκριμένα ο σωστός εξοπλισμός του, ανάλογα με το τι μονάδες χρειάζεται να εξοπλίσει την κάθε φορά, όπως γιαταγάνια, κουμπούρια η καριοφίλια. Οι διαφορετικές μονάδες έχουν και ξεχωριστά χαρακτηριστικά άμυνας και επίθεσης με αποτέλεσμα να έχουν και διαφορετικό κόστος. Στις μάχες είναι υπαρκτά πρόσωπα και διάφοροι στρατηγοί, όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας, που έχουν κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά και δικές τους μονάδες στρατού, ενώ από την τουρκική πλευρά υπάρχουν ο Ιμπραήμ και ο Δράμαλης.

Διαθέσιμη είναι και η επιλογή της τεχνολογίας, με την οποία δίνοντας κάποια χρήματα ο παίκτης μπορεί να εξοπλίσει καλύτερα τα στρατεύματά του. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζονται και νέες μονάδες στρατιωτών (units). Το εμπόριο και η εξαγωγή προϊόντων παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς μέσω των εξαγωγών εξοικονομούνται χρήματα που μπορούν να διατεθούν για τον εξοπλισμό των στρατευμάτων ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει.

Εκτός από στρατιωτική υπάρχει και παραγωγική τεχνολογία που μπορεί να αγοραστεί με κάποιο ποσό ώστε οι πόλεις να έχουν καλύτερη παραγωγή. Πέραν των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω το 1453-1821 η ώρα της απελευθέρωσης έχει και μια άλλη πτυχή η οποία έγκειται στη διπλωματική προσέγγιση και πλευρά του θέματος. Σε κάθε γύρο ο παίκτης μπορεί να θέσει το αίτημά του για βοήθεια στις εξωτερικές δυνάμεις τις οποίες αν έχει με το μέρος του, τότε έχει μεγαλύτερη πιθανότητα για βοήθεια.

Επίσης υπάρχει η επιλογή του δανείου η οποία δεν είναι πάντα συμφέρουσα. Τα διπλωματικά έγγραφα είναι ένα άλλο χαρτί που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε διάφορα αδιέξοδα. Τα έγγραφα αυτά εμφανίζονται σαν επιβράβευση μετά από νίκη σε κάποιες μάχες και μπορούν να έχουν διάφορες μορφές όπως αύξηση της παραγωγής ή των στρατιωτικών μονάδων. Τα στατιστικά του παιχνιδιού είναι χρήσιμα για την εικόνα της εξέλιξης από την έναρξη μέχρι το τρέχον σημείο, όπως επίσης χρήσιμα για τον ίδιο λόγο είναι τα τελεσίγραφα και οι επιστολές.Ένα άλλο σημαντικό σημείο το οποίο αξίζει να αναφερθεί είναι η εκπαιδευτική πλευρά του παιχνιδιού.

Στην επιλογή Ιστορικά/Βιογραφίες παρουσιάζεται πλούσιο ιστορικό υλικό από τη το 330 μ.Χ. μέχρι το 1830 καθώς και βιογραφίες σημαντικών προσώπων και ηρώων.Το '1453-1821 η ώρα της απελευθέρωσης' είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνικού παιχνιδιού από μέρους μας, η οποία αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας ώστε να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε.

Οι συντελεστές του παιχνιδιού

ΠΡΟΣΙΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣArgyrisPro@gmail.comargyrispro@sds-gamestudios.comΠρογραμματισμόςΣυντονισμός ProjectΣχεδιασμός Γραφικών

ΧΑΤΖΗΤΟΦΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣtofis_cbr@yahoo.grtofis@sds-gamestudios.com3D AnimationΣχεδιασμός Γραφικών

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣpanospap@auth.grpanospap@sds-gamestudios.comΣενάριοΙστορικά κείμεναΕπεξεργασία Γραφικών

ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣgeopap1987@hotmail.comgrgpappas@sds-gamestudios.comΜουσική επιμέλειαΉχοιΤραγούδι τίτλωνDebugging

ΛΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣchrisls07@yahoo.grWeb DevelopmentSEOWeb Promotion

1 σχόλιο:

sinodiporos είπε...

καλη δυναμη πατερ σε οτι κανεις αδελφε.