Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Η βροχή αποκάλυψε τις κακοτεχνίες...

Μια βροχή είναι αρκετή για να υποχωρήσει ένα κομμάτι του δρόμου όπως διαπιστώνετε και εσείς από τις φωτογραφίες.



Γιατί τα δημόσια έργα πάντα να έχουν ελλείψεις; Ξέρω τι θα μου πείτε. Φταίει ο Δήμαρχος ή οι Αντιδήμαρχοι ή τέλος πάντων αυτοί που διοικούν αυτόν τον τόπο. Εντάξει, το ξέρω έχουν και αυτή την ευθύνη τους.



Εγώ όμως αλλού θέλω να το πάω. Το έργο κάποιος το έφτιαξε. Μπορεί να είναι συγχωριανός μας η φίλος μας ή από άλλο τόπο. Αυτός λοιπόν ο εργολάβος, γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του; Γιατί δεν έβαλε τα κατάλληλα υλικά; Γιατί πήγε να βγάλει όπως λένε τα "σπασμένα" ξεφτίζονταν την δουλειά στο έργο κοινής ωφέλειας;



Γιατί πολύ από εμάς δεν έχουμε συνείδηση να μας ελέγχει. Να μας πει, ρε Θέμη γιατί να βάλεις σκάρτα υλικά που είναι ποιο φτηνά με σκοπό να πάρεις την διαφορά; Το έργο πρέπει να γίνει έτσι ,για να είναι ασφαλές και σωστό. Αυτή η φωνούλα, το ξέρω, ότι από πολλούς έχει χαθεί, η κοιμάται ύπνο βαθύ.



Έχουμε εμείς τον τρόπο να την κοιμίζουμε. ...ΖΖΖΖ...ΖΖΖ... Έλα μωρέ τώρα, εγώ θα σώσω τον κόσμο; όλοι τα ίδια κάνουν; γιατί να είμαι εγώ η εξαίρεσή, να με περάσουν για παλαβό; Αν δεν τα φάω εγώ, θα τα φάει κάποιος άλλος....ΖΖΖΖΖΖΖ...έτσι; τώρα την κοίμισα κανονικά.



Χρειάζεται αγαπητοί φίλοι, η συνείδησή μέσα μας, να είναι ξύπνια, για να κάνουμε σωστά την οποιαδήποτε δουλεία μας, χωρίς να έχουμε τον χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι μας. Επίσης χρειαζόμαστε και λίγο τσίπα, όπως λέει και ο λαός. Λίγο ντροπή δηλαδή, άσε που μπορεί να πέσει και εκείνος η κανένας δικός του μέσα στις κακοτεχνίες του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΎΠΑ