Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Για να μην ξεχνιόμαστε..

Ας ευαισθητοποιηθούμε, ο καθένας στο τομέα του, για να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με όποιον τρόπο μπορούμε όσο έχουμε ακόμα χρόνο.


To περιβάλλον με αριθμούς
6 δισ. δολ. προβλέπεται να είναι ο τζίρος της General Electric από την πώληση ανεμογεννητριών κατά το τρέχον έτος. Εξαιτίας της αναπτυσσόμενης αγοράς αιολικής ενέργειας τα έσοδα της GE από την πώληση ανεμογεννητριών αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Τα 2/3 εξ αυτών προέρχονται από τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά.

27 χιλ.δένδρα πρέπει να φυτευθούν στην Αρχαία Ολυμπία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε να σβηστούν τα σημάδια της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου και να είναι έτοιμη η περιοχή για την τελετή αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

6 χιλ.άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από κύμα καύσωνα που ενδέχεται να πλήξει το Λονδίνο μέχρι το 2017. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η απειλή θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

400 χιλ. νοικοκυριά θα ηλεκτροδοτούνται από το αιολικό πάρκο που θα κατασκευάσουν από κοινού στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας η γερμανική εταιρείας Conergy και η αυστραλιανή τράπεζα Macquarie Bank.

Με 500 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας 1.000 MW θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αυστραλίας. Για την κατασκευή του, οι δύο εταίροι θα επενδύσουν το ποσό των 2,2 δισ. δολ.

600 χιλ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by).


26εκατ. δέντρα το χρόνο θα σώζονταν αν οι Αμερικανοί ανακύκλωναν το σύνολο των εφημερίδων που αγοράζουν και διαβάζουν κάθε Κυριακή. Για να παραχθεί το χαρτί των εφημερίδων αυτών απαιτούνται μισό εκατομμύριο δένδρα σε εβδομαδιαία βάση.

100 χιλ. αποδημητικά πτηνά εξαφανίστηκαν από τις χιονοθύελλες που σάρωσαν την Κίνα κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.

80 cm χαμηλότερα από την θάλασσα υποχώρησε η στάθμη των υδάτων στα κανάλια της Βενετίας την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 14 ετών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών.

90 gigawatt σε ετήσια βάση αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας στην Κίνα. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Βρετανίας ή της Βραζιλίας.

1,12 δισ. τόνοι Co2 απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2007 από τις θαλάσσιες μεταφορές.

Οι εκπομπές ρύπων του παγκοσμίου στόλου αντιστοιχούν στο 3,5% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

3 xιλιοστά πάγου στην κατάψυξη αρκούν για να αυξήσουν κατά 30% την κατανάλωση του ψυγείου σε ενέργεια.

Αναδημοσίευση από : http://swste-ton-planiti.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: