Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Μεγάλη η τιμή για το Κρανίδι

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο π. ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΙΝΑΪΤΗΣ!

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπουγιούρας) γεννήθηκε στο Κρανίδι το 1939. Γόνος της απλής και ταπεινής πλην τίμιας και εργατικής οικογενείας του πολυτέκνου Πέτρου Μπουγιούρα και της Ευγενείας, με 3 άρρενα και 2 θήλεα τέκνα! Ο Γέροντας είναι ο πρώτος κατά σειράν από τα αδέλφια του, ο οποίος με την θεϊκή ευλογία αργότερα αφιερώθηκε πλήρως στην αίνεση και λατρεία του Τριαδικού Θεού μας.

Τα εγκύκλια γράμματα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο του Κρανιδίου. Μετά δούλεψε πλησίον των γονέων του και πέρασε από διάφορα επαγγέλματα(όπως π.χ. μανάβης κοντά στον πατέρα του κ.α.) μέχρι την χρονική στιγμή που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα μας.



Περάτωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και παρακολούθησε μαθήματα στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγχρόνως δούλευε ως νεωκόρος του παρεκκλησίου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα, όπου και γνωρίστηκε με Σιναϊτες Πατέρες, οι οποίοι και τον εμύησαν στην σιναϊτική μοναχική παράδοση.

Το 1972 πήγε στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους του Σινά, ξεκίνησε ως δόκιμος και έλαβε και το μέγα αγγελικό σχήμα και το θείο της ιερωσύνης υπούργημα και το διακόνημα του Δικαίου. (Δικαίος είναι ο Ιερομόναχος – Αρχιμανδρίτης εκείνος ο οποίος προΐσταται των ιερών Ακολουθιών καθημερινώς και αντιπροσωπεύει τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου, όταν απουσιάζει. Είναι δε ο πνευματικός πατήρ όλης της αδελφότητος και των ευλαβών προσκυνητών).

Ο Γέροντας πατήρ Παύλος επισκέφθηκε την γενέτειρα του από την Παρασκευή 15/02/2008 έως και την Τρίτη 19/02/2008 λειτούργησε σε ναούς της περιοχής, εκύρηξε τον θείο Λόγο και επισκέφθηκε συγγενείς και φίλους συμπατριώτες.

Την Κυριακή 17/02/2008 το απόγευμα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Κρανιδίου με θέμα την ιστορία της Μονής του Σινά και την «ακατακρισία» των ασκουμένων πατέρων Αυτής!
Όλοι εξεπλάγησαν με την αμεσότητα και την απλότητα με την οποία μας μετέφερε την μοναχική του εμπειρία.

Μετά δε έκοψε Βασιλόπιττα παρουσία των Κληρικών της περιοχής και των ευλαβών ακροάτων του.

ΓΕΡΟΝΤΑ ευχόμαστε να είναι η ευχή Σας μαζί μας.

Ευχαριστούμε το π. Ιερόθεο για το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: