Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008

Τα Σκόπια προκαλούν με την αδιαλλαξία τους!

Οι προκλήσεις των Σκοπίων δεν έχουν τελειωμό. Το πανό της «μεγάλης Μακεδονίας», όπως την επιθυμούν οι Σκοπιανοί, δείχνει ξεκάθαρα τις βλέψεις των «καλών» μας γειτόνων. Και ας ισχυρίζονται κάποιοι προοδευτικοί ότι κινδυνολογούμε.

Αναδημοσίευση απο Πηγή Strategy-Geopolitics.


ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ!


Στενεύουν τα περιθώρια χειρισμών και ελιγμών στο Σκοπιανό, παραμονές της επίσκεψης της Ντ. Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον, καθώς οι ΗΠΑ και η Γερμανία δηλώνουν αντίθετες σε ενδεχόμενο ελληνικό βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η σκοπιανή πλευρά σκληραίνει τη στάση της.


Τηλεοπτικός σταθμός στα Σκόπια μετέδωσε ότι η Σκοπιανή κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει κατάλογο 12 μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή εναντίον της Ελλάδας εφόσον εγερθεί βέτο στο ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών είναι:
· Η επαναφορά της σημαίας με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας,
· Η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας,
· Η διακοπή των συνομιλιών υπό τον Μ. Νίμιτς,
· Η προσφυγή στη Γ.Σ. του ΟΗΕ για αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος,
· Προώθηση των ζητημάτων της υποτιθέμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα,
(ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"!)
· Δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος ώστε να αποκλεισθεί πλέον και με λαϊκή εντολή το ενδεχόμενο συμβιβασμού,
· Η ενίσχυση των σχέσεων με το ψευδοκράτος και
· Η μετονομασία κτιρίων και δρόμων στην ΠΓΔΜ με ονόματα της αρχαίας Μακεδονίας.Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διέψευσε ρεπορτάζ του (φιλοκυβερνητικού) τηλεοπτικού σταθμού Citel, αλλά... ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι «η "Μακεδονία" θα λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της ως μέλος της διεθνούς κοινότητας».


Στο Βερολίνο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρ. Γκέιτς αλλά και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φ.Β. Σταϊνμάγιερ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αποστολή πρόσκλησης στη «Μακεδονία» για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ενθαρρυμένος από το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται, ο πρόεδρος των Σκοπίων Μ. Τσερβενκόφσκι, διακωμωδώντας ουσιαστικά την όλη διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι για τη χώρα του «υπάρχει η κόκκινη γραμμή, το συνταγματικό όνομα που συνδέεται στενά με την εθνική ταυτότητα.


Προτάσεις που επιτίθενται στην εθνική και πολιτιστική ταυτότητα της χώρας δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές» και προειδοποίησε ότι εάν τεθεί το δίλημμα «ένταξη ή όνομα», η απάντηση της χώρας του θα είναι «το όνομα».


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους και τη διεθνή κοινότητα να λάβει σοβαρά υπόψη την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τα όσα έχει δηλώσει για την ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: