Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Πλαστικές σακούλες

Αναδημοσίευση απο "Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας"

Γύρω στα 2.5 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης ,σκοτώνουν 267 ειδη θαλάσσιων οργανισμών( κύρια θαλάσσιες χελώνες)απαιτούν εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο για την παραγωγή τους και απελευθερώνουν διοξίνη κατα την καύση τους στις χωματερές.

Εγώσε προσωπικό επίπεδο συστείνω το παλιό καλό ταγάρι θυμάστε εκείνο που ηταν στη μόδα τη δεκαετία του ΄70 κυρίως στους φοιτητικούς χώρους.

Ειναι καλαίσθητα, παραδοσιακά, ανθεκτικά και σε μεγάλη γκάμα σχεδίων.Αν οχι, αρνηθείτε την σπατάλη της πλαστικής σακούλας.Στριμώξτε τα πράγματα, η αρνηθείτε την σακούλα οταν ειναι λίγα.

Τέλος ας ζητήσουμε απο τον Δήμο Κρανιδίου να ξεκινήσει ενα πρόγραμμα σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες για πάνινες η βιοδιασπώμενες σακούλες ( κοστίζουν 0,05 ευρώ ενώ οι πλαστικές κοστίζουν 0,3 ευρώ)Ανάλογες κινήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις στον κόσμο.

Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος της Αθήνας στις 14 Απριλίου και κανονικά απο 1η Ιουνίου, ενω ενδιαφέρον δείχνουν το Κιλκίς, το Λασίθι, η Ξάνθη,οι Σέρρες, η Κηφισιά ,το Αιγάλεω ο Πειραιάς και αλλες πόλεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: