Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Σχολής και σε παλαιότερους πτυχιούχους της, οι οποίοι κοσμούν σήμερα τα ιερά αναλόγια. Τόνισε την αξία της Βυζαντινής παραδοσιακής και εκκλησιαστικής Μουσικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή και εύρυθμη λειτουργία του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, και αφού ευχήθηκε ευλογημένη και καρποφόρο σχολική χρονιά, ευχαρίστησε τον έφορο της Σχολής κ. Αθανάσιο Ανδρεάδη για την άψογη λειτουργία της.
Ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργανώσεως της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, και Πρόεδρο της Σχολής για την ανύστακτη ποιμαντική του φροντίδα και συμπαράσταση. Έπειτα παρουσίασε τους καθηγητές των παραδοσιακών οργάνων, οι οποίοι έπαιξαν χαρακτηριστικούς ελληνικούς παραδοσιακούς σκοπούς, εξηγώντας στους παρισταμένους ο,τιδήποτε αφορούσε το παρουσιαζόμενο όργανο. Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές που θα διδάξουν φέτος ούτι, λαούτο, μπουζούκι, λύρα ποντιακή, σαντούρι, φλογέρες, γκάιντα, κρουστά, κλαρίνο και βιολί, είναι οι: Αλέξανδρος Spritzing, Μαρία Καψαλού, Ανδρέας Χατζηανδρέας και Κωνσταντίνος Κίκιλης. Παράλληλα και φέτος θα λειτουργούν τα τμήματα Βυζαντινής μουσικής και θεωρίας, ευρωπαϊκής θεωρίας, χορωδίας και παραδοσιακού τραγουδιού.
Στο τέλος της εκδήλωσης παρετέθη ένα μικρό κέρασμα και ακολούθησαν οι εγγραφές στα τμήματα της Σχολής, η οποία θα στεγάζεται στο υπερσύγχρονο εκ βάθρων ανακαινισμένο Κέντρο Νεότητας Αιγίνας.
Περισσότερα εδώ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου