Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αιγίνης



Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ τα εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισμένου Κέντρου Νεότητας Αιγίνης.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων έγιναν τα θυρανοίξια των δύο παρεκκλησίων του Κέντρου. Στην ακολουθία έψαλε η παιδική χορωδία της νήσου, ενώ ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στο πλήθος των πιστών τα τελούμενα. Μετά το πέρας της ακολουθίας πάντες κατευθύνθηκαν στην αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, όπου ο Σεβασμιώτατος με την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Θεοδοσία μοναχή έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων υπό την μουσική υπόκρουση της φιλαρμονικής του μουσικού συλλόγου ‘’ Μούσα’’, που απαρτίζουν τα παιδιά, και στελέχη του Κέντρου Νεότητας.
Κατά την διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης τα παιδιά παρουσίασαν υμνούς και τραγούδια, ενώ μίλησαν ο υπεύθυνος του Κέντρου π. Σάββας Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Αιγίνης κ. Νεκτάριος Κουκούλης, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου, ευχαριστώντας ολους όσους συνέβαλαν και συνεργάστηκαν για την ανακαίνισή του. Έκλεισε δε λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’το κέντρο το φτιάξαμε για τα παιδιά μας, για τα παιδιά της Αίγινας’’.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρετέθη κέρασμα στο αρχονταρίκι του Κέντρου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και να συζητήσουν μαζί του.
Περισσότερα εδώ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: