Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ο Χριστός είναι εκεί.."

Δημητριάδος Ιγνάτιος προς τα παιδιά του Ιερού Βήματος:
«Η Θεία Λειτουργία είναι το ιερότερο έργο στον κόσμο»


Με την συμμετοχή 120 και πλέον παιδιών που διακονούν στο Ιερό Βήμα, των υπευθύνων Ιερέων και πολλών γονέων, πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, το βράδυ της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, τιμητική εκδήλωση στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον Αναγνώστη και Θεολόγο κ. Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο, οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με Ιερό Βήμα και την διακονία σ' αυτό.

Στ συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μίλησε στα παιδιά, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για την συμμετοχή τους, αλλά και την διακονία τους στο Ιερό Βήμα του Ναού της Ενορίας τους. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η διακονία στο Ιερό «είναι εμπειρία ζωής. Έτσι ξεκινήσαμε όλοι μας. Και εμείς ήμασταν κάποτε σαν κι εσάς μικρά παιδιά μέσα στο ιερό, βλέπαμε τους ιερείς, θαυμάζαμε τα γεγονότα, κάποια μάς δίδαξαν κι εμάς όπως απόψε εσάς. Κι έτσι ο Θεός έδωσε σήμερα να μπορούμε να τελούμε εμείς την Θεία Λειτουργία που ο Χριστός μάς παρέδωσε. Θέλω να σάς συγχαρώ που φτάσατε μέχρι εδώ και να σάς παρακαλέσω όσα μάθατε απόψε και είδατε και όσα θα μάθετε στο μέλλον, να τα κάνετε πράξη. Ξέρω δεν είναι εύκολο να τα καταλάβετε από την μια στιγμή στην άλλη, ούτε είναι εύκολο να σάς πω πολλά πράγματα. Θέλω όμως να θυμάστε ότι το Ιερό Βήμα είναι κάτι πολύ άγιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα της Θείας λειτουργίας, τονίζοντας ότι «Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ο Χριστός είναι εκεί. Οι άγγελοι είναι μαζί μας. Να θυμάστε ότι η Θεία Λειτουργία είναι το ιερότερο έργο στον κόσμο ολόκληρο.»

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους συνοδούς κληρικούς για την ποιμαντική τους μέριμνα προς τα παιδιά του Ιερού Βήματος, απευθύνθηκε προς τους γονείς, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που βλέπω ανάμεσά μας, για την εμπιστοσύνη που έχουν στην τοπική μας Εκκλησία. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει αυτή η παράδοση, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Αγιο Βήμα, στους ιερείς μας, στις ενορίες μας. Να ξέρετε ότι καλό θα γίνει στην ζωή τους και ο καθένας θα ακολουθήσει κάποια στιγμή το δρόμο του. Δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά κληρικοί, αλλά να ξέρετε, όσοι είστε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ότι αυτά τα παιδιά που βιώνουν λειτουργικές εμπειρίες στο Αγιο Βήμα θα αποκτήσουν μοναδικά βιώματα, ανεξίτηλα χαραγμένα στη ζωή τους.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: