Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εύγε στον π. Ελευθέριο και στις εθελόντριες....

Γεύματα "αγάπης" στο Ναύπλιο



Με κόπο αλλά με διάθεση στήριξης όσων έχουν ανάγκη, ο εφημέριος του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας και πολλοί εθελοντές στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης


Ναύπλιο. φωτορεπορτάζ του Ευαγγέλου Μπουγιώτη


Συνεχίζεται με πολύ κόπο και αγάπη το συσσίτιο από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου με πρωτεργάτη τον εφημέριο της ενορίας π. Ελευθέριο Μίχο και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών. Καθημερινά, μαζί με τον ιερέα, μοχθούν για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα ώστε να ετοιμαστούν τα φαγητά και να μοιραστούν στους απόρους που έχουν φτάσει τα 65 άτομα.


«Εκείνο που μας προβληματίζει είναι η ραγδαία αύξηση των απόρων, μοναχικών και αστέγων συμπολιτών μας, συνέπεια της οικονομικής κρίσης» θα μας πει ο πατέρας Ελευθέριος. «Πάντως ένα είναι το σίγουρο ότι αυτές οι προσπάθειες δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον απαλύνουν τον πόνο πολλών συνανθρώπων μας» προσθέτει ο Ιερέας ο οποίος δεν παύει να αναζητά τρόπους στήριξης των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.


Τα γεύματα αγάπης χρειάζονται πολύ μόχθο και χωρίς την εθελοντική βοήθεια των κυριών που καθημερινά μαγειρεύουν και των απλών ανθρώπων οι οποίοι παρά την οικονομική κρίση στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας, καταθέτοντας οικονομική ενίσχυση ή τρόφιμα στο συσσίτιο, δεν θα γινόταν δυνατή η προσφορά αυτή της ενορίας της Ευαγγελιστρίας.


«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και άλλους απόρους και από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου γι’ αυτό κάνω έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα στα μαγαζιά να προσφέρουν ό,τι μπορούν, αντιλαμβανόμενος βέβαια και την οικονομική δυσκολία της εποχής μας» σημειώνει ο π.Ελευθέριος.


Τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται, να επιβραβεύονται, να ενισχύονται και να αποτελούν παράδειγμα και γι’ άλλους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Περισσότερα εδω.... http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=3032

1 σχόλιο:

modern father είπε...

συγχαρητήρια στον πατέρα ελευθέριο και τις συνεργατιδες Του!