Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Είναι άδικο, είναι ντροπή,..............


Είπα και ΄γω να μην ασχοληθώ με τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών στην χώρα μας για να μην παρεξηγηθώ, και μου κολλήσουν καμία ταμπέλα και άντε να την βγάλεις μετά.


Δεν μπορώ όμως να σιωπήσω άλλο. Μου είναι αδύνατον να κάθομαι στον καναπέ και να παρακολουθώ τα γινόμενα χωρίς να εκφράζομαι, χωρίς να βγάζω τα εσώψυχά μου έξω.  Θα πάθω καμιά κατάθλιψη….

Ναι, πράγματι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολή καμπή. Πώς φτάσαμε όμως εδώ;  Είναι τα λεφτά που «τρώμε», εδώ και τριάντα χρόνια, χωρίς να ρωτάμε από πού είναι και αν θα πρέπει να τα επιστέψουμε; Είναι οι κερδοσκόποι που με στόχο το Ευρώ κτυπούν αλύπητα τον πιο αδύναμο κρίκο; Είναι οι πολίτικοί μας, με τις πολιτικές τους τα τελευταία τριάντα χρόνια, που απομυζούσαν κάθε ικμάδα αυτού του τόπου; Είναι όλα τα παραπάνω; Είναι ένα από όλα; Δεν ξέρω.

Ένα ξέρω να πω, με απόλυτη σιγουριά, και αυτό με στεναχωρεί αφάνταστα. Για την «χρεωκοπία των πολιτικών» της Ελλάδας( λέω των πολιτικών, γιατί για μένα δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα, αλλά το πολιτικό μας σύστημα, οι πολιτικοῖ μας) θα πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Κανείς άλλος. Αυτοί είναι ο εύκολος στόχος. Εδώ συντελείτε μια από της μεγαλύτερες αδικίες από τους εξουσιαστές-κυβερνόντες αυτής της χώρας προς τον απλό Έλληνα πολίτη, τον μικροεπαγγελματία, το μισθωτό, τον εργάτη, τον αγρότη, τον ψαρά, τον συνταξιούχο.

Την Ελλάδα δεν την χρεοκόπησαν οι άνθρωποι του μόχθου. Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν καταρχήν όλοι εκείνοι που θεοποίησαν το χρήμα. Την χρεοκόπησαν τα ψέματα των πολιτικών μας. Οι μίζες, οι σπατάλες, τα ρουσφέτια, οι κλεψιές των έκαστοτε κυβερνώντων. Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν όλοι εκείνοι που πούλησαν ελπίδα στον απλό κόσμο. Που εκμεταλλεύτηκαν την δυστυχία του και την ανάγκη για μια δουλειά, με αντάλλαγμα μία ψήφο. Την Ελλάδα την χρεοκοπήσαμε και εμείς ( ο καθένας από εμάς ) στον βαθμό που ενδώσαμε στις προκλήσεις των «σειρήνων».

Είναι άδικο, είναι ντροπή, εκείνοι που κατασπατάλησαν τον πλούτο αυτής της χώρας να ζητούν από τον απλό Έλληνα να πληρώσει. Αν ωστόσο ο απλός κόσμος πρέπει να πληρώσει ένα ποσοστό για να βγούμε από την κρίση, αυτοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια πρέπει να πληρώσουν το τριπλάσιο ποσοστό από εμάς. Δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες. Ο Έλληνας ακόμα δεν έχει μιλήσει. Παρά τον εκμαυλισμό της κοινωνίας η ψυχή του Έλληνα θα θεριέψει όταν έρθει η ώρα. Εύχομαι μόνο η οργή του να μην είναι «επί δικαίων και αδίκων», αλλά προς τους υπεύθυνους για το κατάντημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: