Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Πολιτική αντιπαράθεση σημαίνει διαφωνώ με την άποψη (και την δράση σου) σήμερα , χωρίς αυτό να σημαίνει προσωπική απαξίωση γενικότερα.

Έτσι είναι αγαπητέ γείτονα, μου άρεσε αυτό που έγραψες και το έβαλα τίτλο.

Ούτε σχόλια δεν παίρνει, είναι τόσο ξεκάθαρο και ταυτόχρονα όσο αληθινό.

Δυστυχώς σήμερα όταν διαφωνείς με κάποιους πολιτικά, σε βλέπουν σαν το μεγαλύτερο εχθρό τους.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και στην Εκκλησιαστική κοινότητα. Είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε την διαφορετική γνώμη. Πολλοί από εμάς του "εκκλησιαστικούς" ούτε να την ακούσουν δεν θέλουν την αντίθετη άποψη, δυστυχώς.

Άσε που αν καλοπροαίρετα προσπαθήσεις να κάνεις κριτική για να αναδείξεις ένα πρόβλημα, τότε σε θεωρούν ότι υποσκάπτεις το έργο τους, τους εκμηδενίζεις, ότι τους προσβάλεις και άλλα τέτοια φαιδρά.

Το αποτέλεσμα; Να μην γίνεται τίποτα …….

.....................................................................................................................................................................

Τελος επαναλαμβανω για χιλιοστη φορα.

Πολιτικη αντιπαραθεση σημαινει διαφωνω με την αποψη (και την δραση σου)σημερα , χωρις αυτο να σημαινει προσωπικη απαξιωση γενικωτερα.

Ανθρωποι με τους οποιους καποτε συναγωνιστηκαμε αργοτερα γινονται αντιπαλοι μας. Και αντιστροφα ανθρωποι με τους οποιους καποτε συγκρουσθηκαμε πολιτικα καποτε γινονται συμμαχοι και συνεργατες σε κοινους αγωνες.

Η πολιτικη συγκρουση ας γινει λοιπον με ευγενεια και σεβασμο του αντιπαλου.

Ολοι αλλαζουμε πολιτικες αποψεις στην ζωη .

Και εγω στα 52 χρονια μου δεν πιστευω τα ιδια που πιστευα στα εικοσι χρονια μου. Σε πολλα πραγματα εχω αλλαξει μεσα απ την ζωη. Οχι οτι θα γινω ποτε δεξιος, αλλα και τους δεξιους σημερα τους βλεπω με αλλα ματια, λιγοτερο απολυτα , με μεγαλυτερη κατανοηση και αρα δυνατοτητα επικοινωνιας.

................................................................................................................................................................................ ολο το κείμενο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: