Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Δεν φιμώνεται η αλήθεια με τρομοκρατία.......

Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανάρτηση από την γειτονική Ερμιόνη και το ιστολόγιο "Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν μας αρέσει" για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον μαχόμενο δημοσιογράφο κο Σταμάτη Δαμαλίτη.

Τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι που κατοικούμε…

Συνδυάζοντας τα γεγονότα, καταλήγουμε και στην παρακάτω σκέψη. Συμπολίτης μας, παρ' όλο που είναι διορισμένος σε φορέα του Δήμου Ερμιόνης απ’ ότι δείχνει με τα λόγια του και τη συμπεριφορά του, θέλει να καταγγέλλονται δημόσια τα διάφορα σκάνδαλα και παρανομίες που δημιουργούνται στη τοπική μας κοινωνία από παράγοντες αιρετούς και μη. Ωστόσο μάς συμβούλεψε το Σάββατο το πρωί της τελευταίας αποκριάς το εξής: «πρόσεξέ τους γιατί είναι αδίστακτοι…» Το βράδυ της ίδιας ημέρας άγνωστοι πετάξανε στην σκάλα και το πλατύσκαλο του σπιτιού μας δύο δυναμίτιδες, χωρίς να γίνει καμιά ζημιά πέρα από τον εκκωφαντικό θόρυβο και αμέσως ετράπησαν σε φυγή. Θεωρήσαμε το περιστατικό τυχαίο, από μασκαρεμένα παιδιά του γνωστού εθίμου των ημερών της αποκριάς. Το επόμενο Σάββατο βράδυ 7 του μηνός την ίδια ώρα περίπου, δεχτήκαμε άλλη επίθεση από μικρές φιάλες με γλυκό ποτό –μαυροδάφνη- που βρήκαν τον στόχο τους και έσπασαν τα τζάμια παραθύρου ενός δωματίου του σπιτιού μας, το οποίο φωτιζόταν από την πλευρά του κεντρικού δρόμου. Προλάβαμε να δούμε τις φιγούρες των δραστών, χωρίς να τους γνωρίσουμε καθώς έτρεχαν να απομακρυνθούν με κατεύθυνση το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Πρόκειται για ομάδα 3-4 παιδιών 16-18 χρονών που όποια και να είναι η ζωή και οι δραστηριότητές μας, δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη ζωή τη δική τους.
Ευχόμαστε και οι δύο περιπτώσεις να μην έχουν σχέση με μερικές καταγγελίες ωστόσο σκανδαλώδεις, που δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι πολύ εύκολη, διότι αυτά τα αλκοολούχα ποτά αγοράσθηκαν από συγκεκριμένα καταστήματα της πόλης μας κατά πάσα πιθανότητα.

Σταμάτης Δαμαλίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: