Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Δεν πάμε καθόλου καλά......

Με αφορμή το δημοσίευμα του γείτοναMoνάδα αφαλάτωσης στο Σαλάντι;Πιθανές ενστασεις πρεπει να γινουν αμεσα, σε λιγες μερες ; Από το ιστολόγιο: Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις.

Έχουν βαλθεί κάποιοι να καταστρέψουν οπωσδήποτε το θαλάσσιο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής Κοιλάδα - Σαλαντι - Βουρλιά.

Από την μία επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί εργοστάσιο αφαλάτωσης στην περιοχή το Αγίου Δημητρίου Κοιλάδας ( οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζονται αυτές τις μέρες) για να ποτίζουν τα γήπεδα γκολφ, από την άλλη εργοστάσιο αφαλάτωσης στο Σαλάντι Διδύμων για να καλυφθούν οι ανάγκες των παραθεριστικών κατοικιών. Έχουμε και το δήμο Κρανιδίου ό οποίος φέρετε από κάποιους (επίσημη θέση δεν έχουμε ) ότι θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο αφαλάτωσης στη Λεπίτσα προς την Πατήμα.

Ο αλμοπολτός των εργοστασίων θα έχει ως κοινό αποδέκτη την θαλάσσια περιοχή Κοιλάδα -Σαλάτνι - Βουρλια. Έχουμε πει και στο παρελθόν(όχι λόγια δικά μας, αλλά με περιβαλλοντικές μελέτες επιστημόνων) ότι η απόρριψή του αλμοπολτού μαζί με τα χημικά υπολείμματα θα καταστρέψει το θαλάσσιο περιβάλλον άμεσα.

Αυτός ο κόλπος τρέφει και συντηρεί 500 οικογένειες ψαράδων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυτός ο κόλπος προσφέρει ζωή και καταφύγιο σε πλήθος ψαριών και στη χελώνα καρέτα - καρέτα. Αν επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από τα απόβλητα των εργοστασίων αφαλάτωσης ( είναι ήδη βεβαρημένος από την ασυδοσία των ιχθυοτροφείων) πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα; Να γίνουν γκαρσόνια και καμαριέρες των τουριστών;

Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε για μια ακόμη φορά τα φυσικό περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: