Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κρανιδίου



Αναδημοσίευση από: Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Απο τις εννέα το πρωί μέχρι τις τεσσερες και μισή το απογευμα και απο Τρίτη εως Παρασκευή ενώ και το Σάββατο εννέα με δύο το μεσημέρι η ευγενέστατη κυρία Δήμητρα η βιβλιοθηκάριος,βρίσκεται εκεί για να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας με ενα βιβλίο.

Πήγα με την μικρή μου κόρη και πιάσαμε την κουβέντα.Εφτάμιση χιλιάδες βιβλία απο τα οποία τα μισα περίπου εχουν περάσει στο PC .Μακάρι η βιβλιοθήκη μας να αποκτήσει και μια γωνιά στο διαδύκτιο.Ολα ειναι ετοιμα.

Ελευθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, παιδικό τμήμα με δικό του διαμορφωμένο χώρο ,αλλα και κάθε ειδους βιβλίο για τους μεγάλους .Πολύπαθη η βιβλιοθήκη στο κτίριο Θούθουλα πέρασε απο σαράντα κύμματα μέχρι να φτάσει σε απάνεμο λιμάνι.

Τώρα ομως θέλει ενα καινούργιο ξεκίνημα.Πρώτα απ ολα τα παιδιά στα σχολεία πρέπει να πλησιάσουν την βιβλιοθήκη.Να μαθουν τι σημαίνει εργασία, βιβλιογραφία, αναζήτηση των πηγών.Η βιβλιοθήκη μας πρέπει να αποκτήση fun club με εκδηλώσεις ,μέλη, χορηγούς ,δράσεις.

Να ξεπεράσουμε το σνομπάρισμα του “κουλτουριάρη”.Μορφωμένος ανθρωπος δεν ειναι η καρικατούρα του ημιμαθούς που κάνει επιδειξη των εγκυκλοπαιδικών του γνώσεων.
Το βιβλίο ειναι ερωτας,ταξίδι πάθος προσωπικό πρώτα απο ολα, σημαδούρα πού επιρεάζει την ζωή μας και την σκέψη μας.


Η γνωση που μας χαρίζει διώχνει τα σκοτάδια του φανατισμού και των προκαταλήψεων .

Αλλα τα βιβλια ειναι και μια γέφυρα επικοινωνίας αναμεσα στους ανθρώπους.Ανθρώπους σε μακρυνές χώρες η γείτονες στο διπλανό σπιτι.


1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος Βενεκάς είπε...

Πραγματικά είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων η κα Αξαρλή η οποία αόκνως και αθορύβως προσφέρει το είναι της, στην βιβλιοθήκη του Δήμου Κρανιδίου. Ευχόμαστε να της δίνει ο Θεός Κουράγιο και Υπομονή να συνεχίσει αυτό που άρχισε και να το αυξήσει επ' αγαθώ των συμπολιτών μας και κυριως επ' οφελείας της μαθητιώσης νεολαίας.

Κωνσταντίνος Βενεκάς, Θεολόγος