Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Δεν ειναι περίεργο που η νεολαία δεν συμμετέχει.

Θέλει πολύ δουλειά για να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Πρέπει να πεισθούν οι νέοι ότι δεν έχουμε ιδιοτελή συμφέροντα. Υπάρχει πολύ καχυποψία στην κοινωνία που ζούμε. Υπάρχει το σαράκι του ωχαδερφισμού που "τρώει" κάθε καλή προσπάθεια. Κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της.
αναδημοσίευση από: Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Κανένας νέος η νέα λοιπόν στην συγκέντρωση της Κοιλάδας.

Δεν ειναι περίεργο που η νεολαία δεν συμμετέχει.

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του Συμβούλιου νέων εγινε η ενημέρωση του Δήμου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα.Απο τους 70 που ψήφισαν για το συμβούλιο νέων δεν τοποθετήθηκε ουτε ενας (δεν ξέρω πόσοι ηρθαν στην συνάντηση πάντως νέοι ηταν ελάχιστοι).

Αυτό δεν ειναι αλλοθι για το συμβούλιο για να μην δράση.

Δεν εχει προβλήματα η νεολαία; Δεν εχει γνώμη;

Χρειάζονται ομάδες -πυρήνες -παρέες ,ΔΡΑΣΗΣ για να μαζευτεί ο κόσμος να μιλήσει. Χρειάζεται να ξεκινήσει το πράγμα απο συγκεκριμένες δραστηριότητες. Χρειάζεται να μιλήσει η “αλλη” νεολαία η απροσάρμοστη ,η περίεργη αυτή που δεν την καταλαβαίνουμε (και δεν καταλαβαίνει η ιδια καλά καλά τον εαυτό της).

Υπάρχουν τέτοιοι νεολαίοι στο χωριό μας; Δεν πιστεύω πώς δεν υπάρχουν.

Ειναι ομως λίγοι και νομίζουνν πώς δεν εχουν δύναμη.

Ε λοιπόν εχουν ολο τον κόσμο στα χέρια τους. Θα το δούν αραγε;

Απο τα καθώς πρέπει παιδιά μην περιμένετε να κουνήσουν τα νερά στον βάλτο.

Φοβούνται μη λερώσουν τα παπούτσια τους.

Δράση λοιπόν οσοι γουστάρουν.

Σύγκρουση με το “κατεστημένο”, χαρα ,διασκέδαση,φαντασία,αλληλεγγύη, κοινωνικές παρεμβάσεις.


Δεν θα γίνει καμμιά καταστροφή.


Θέλει ο Δήμος ενα τέτοιο συμβούλιο νέων; Το θέλει η κοινωνια στο Κρανίδι;


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ?
ΟΤΑΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.....ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ...!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ "ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ"... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΤΟΠΙΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ....!!!
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ... (ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ)! ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΛΕΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ "ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ", ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΠΕΡΝΑΣ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ..., ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ...!!!
ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ...., ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ!!!

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ..., ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ... ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ...??

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....!
ΘΑ ΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ....

ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ «ΑΝΩΝΥΜΕ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ….ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ; ,,;,,;, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ‘ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ…..