Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ομιλία και Ενημέρωση στο δ.δ. Κοιλάδας για τα ΤΟπικά ΣΥμβούλια Νέων.

Το Σάββατο 17 Μαΐου 2008 στις 8:00μ.μ. στη Κοιλάδα, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Νεότητας της Κοιλάδας, το ΤΟ.ΣΥ.Ν. του Δήμου Κρανιδίου οργανώνει ομιλία - ενημέρωση για νέους από 15 έως 28 χρονών.

Θέματα είναι: η δραστηριοποίηση και στήριξη του νέου θεσμού από όλους τους νέους, η εγγραφή νέων μελών και η καταγραφή προτάσεων σε θέματα πους τους απασχολούν.



...για να μην κατηγορούμε μόνο τους μεγάλους .....ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και ας συμβάλλουμε ενεργά, για να γίνει το αύριο, καλύτερο από το χθες....

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κίνηση....
Καλό θα είναι να παρεβρεθούν όσα περισσότερα άτομα μπορούν..!!!
Καλή επιτυχία...!

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Ίσως κάποιους αυτές οι μαζικές κινήσεις να τους εκφράζουν. Προσωπικά δε θα έλεγα πως με αφήνουν αδιάφορο αν και δε μου πολυαρέσε εξαρχής η συγκεκριμένη. Μία κοπέλας σχολικής ηλικίας, που συμμετείχε σε αυτή την κίνηση εδώ στην Αθήνα ήταν απόλυτα πεποισμένη πως θα βοηθήσει πολύ αυτή η πράξη κτλ κτλ κτλ. Και μετά είπε και τη φράση "και ο προηγουμενος δήμαρχος έχει φτιάξει και μια δική του ομάδα νέων". Και κάπου μέσα σε αυτή τη φράση ήταν χωμένη και η λέξη "κόμα". Και από ό,τι περιέχει αυτή τη λέξη προτιμώ να απέχω. Και ειδικά για τη συγκεκριμένη κίνηση έχω κι άλλα να πω. Το παιδί που βρέθηκε στο χωρό του δήμου να με ενημερώσει αφενός είχε μείνει έκπληκτο που καλώς εχόντων τελειώνω στα κανονικά μου χρόνια τις σπουδές μου(λες και είμαι κανένα αρνητικό παράδειγμα!) ενώ αντίθετα προσπαθούσε να με πείσει με την εξής φράση "υπάρχει μεγάλη χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή ένωση η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Γι' αυτό θα οργανώνουμε χωρούς και εκδηλώσεις όπου θα μαζευόμαστε οι νέοι να παίζουμε Counter Strike, Pro Evolution Soccer...". Δηλαδή... πραγματικά έλεος!
Εύχομαι πραγματικά η δική σας προσπάθεια να είναι κατά πολύ καλύτερη αυτού που περιέγραψα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΟ CANTOS

MHN NOMIZEIΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ.....ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ. ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ....ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΝΕΩΝ....ΦΤΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.....ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.... ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒ ΝΕΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ...ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ?

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Σε πιάνω... δυστυχώς. Αν και δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει η τύχη σε τέτοια θέματα... Συνήθως οι άνθρωποι βάζουν το χεράκι τους.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, γιατί τόση απογοήτευση; Από εσάς δεν εξαρτάτε να δώσετε μία διαφορετική προοπτική σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σας; Μιλάτε σαν να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτό τον κόσμο…….

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Έφηβη εδώ κάνεις ένα μικρό λαθάκι. Μικρό αλλά σημαντικό... Γράφεις "Από εσάς δεν εξαρτάται [...] γύρω σας;", κάτι που σημαίνει πως εσύ έχεις ήδη παραδοθεί... Αλλα ανεξαρτήτως αυτού, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι "όχι!". Τουλάχιστον η δική μου απάντηση. Μεταξύ του "παραδέχομαι ότι αυτοί που προβάλλονται ως σημαντικοί και γνώστες δεν μπορούν να βοηθήσουν" και του "παραιτούμαι από κάθε προσπάθεια" υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Αυτό που "φωνάζω"(σιωπηλά, αν θες,εδώ) είναι το 1ο. "Αυτοί που προβάλλονται ως σημαντικοί και γνώστες, δεν μπορούν (γιατί δε θέλουν) να βοηθήσουν". Η ατομική προσπάθεια του καθενός είναι η καλύτερη λύση. Το περιβάλλον μας καλό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, να μιλάει συμβουλευτικά προς εμάς. Και όχι να το αφήνουμε να αναλαμβάνει τις αποφάσεις μας...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά...., να σας πω κατι.... ίσως τελικά κ μας (τους νέους) να μην μας ενδιαφέρει κ πολύ τελικά, αυτός ο θεσμός! Επειδή όλα αυτά (τα σχολιά σας) γράφτηκαν εξαιτίας της ανάρτησης για συγκέντρωσης νέων στην Κοιλάδα.... να σας ενημερώσω ότι... προς μεγάλη εκπληξή μας και συγχρόνως προς μεγάλη μας απογοήτευση... η συμετοχή και η ανταπόκριση των νέων στο κάλεσμα.... ήταν μηδενική....!!! ...Τα συμπεράσματα... δικά σας....!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην παρασύρεσαι «Cantos» από το όνομά μου…. τα’χω τα χρονάκια μου… και βέβαια δεν έχω παραδοθεί, αγωνίζομαι από άλλο πόστο όμως… Πιστεύω στην δύναμη του ενός και σαν μάνα που είμαι προσπαθώ να περάσω μερικά μηνύματα στα παιδιά μου, για το περιβάλλον , την συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα κ.λ.π. και ότι μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι… αν ο καθένας από την μεριά του κάνει το ίδιο, ατομικά, προσωπικά, πρώτα στο στενό του κύκλο ε… κάτι θα γίνει…

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…………………

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Έφηβη, δε με νοιάζει αν είσαι έφηβη ή όχι. Η καρδιά μετράει :) Κι αν η καρδιά θέλει να αγωνιστεί, θα αγωνιστεί ακόμη κι αν δεν της δείξουν τον τρόπο. Και συντρόφους θα βρει και από όλα :) Αρκεί να θέλει!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ CANTOS

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ......