Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Εύγε στον νομάρχη Αργολίδας.......

Χθες το απόγευμα άκουσα με τα αυτιά μου το νομάρχη Αργολίδας κο Βασίλειο Σωτηρόπουλο να δίνει συνέντευξη από το τηλέφωνο σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του νομού μας (δεν συγκράτησα το όνομα του σταθμού) και να υποστηρίζει με σθένος και επιχειρήματα ότι ό Καποδίστριας 2 και η συνένωση των δήμων σε «τέρατα» υπέρ δήμους, θα είναι καταστροφική για τον κοινωνικό ιστό της επαρχιακής ζωής. Είπε χαρακτηριστικά: « Με αυτό τον τρόπο διαλύουμε την επαρχία, τα χωριά μας, αναγκάζουμε τους πολίτες να ξεσπιτωθούν…..»

Το μυαλό μου ανέτρεξε στο χωριό όπου υπηρετώ ως εφημέριος και κάνω τις εξής επισήμανσης:

  1. Από την κατάργηση της κοινότητας Κοιλάδας με τον Καποδίστρια 1 διαπιστώνεται ένα κενό ανάμεσα στους πολίτες και το Δήμο.
  2. Πολλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι μετακινούνται προς το κέντρο για να βγάλουν ένα χαρτί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν περισσότερα χρήματα.
  3. Αφού διαπιστώθηκε αυτό το κενό, τοποθετήθηκε κάποια υπάλληλος στην κοινότητα της Κοιλάδας και σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο εξυπηρετεί αυτά τα περιστατικά.
  4. Δηλαδή αυτό που καταργήσαμε, έμμεσα το επαναφέραμε, αυτό κάναμε!! Η μήπως δεν θέλαμε να δώσουμε εξουσία στους τοπικούς φορείς για να διεκδικούν τα δίκαια του τόπου τους;
  5. Αυτοί που διοικούν αυτόν τον τόπο πρέπει να καταλάβουν ότι είναι εκεί για να υπηρετούν τους πολίτες και να τους κάνουν την ζωή ποιο εύκολη και όχι το αντίθετο.

Έχω πολλά να πω γ’ αυτό το θέμα αλλά προς το παρών περιορίζομαι σε αυτά. Εύγε στον νομάρχη Αργολίδας κο Βασίλειο Σωτηρόπουλο για την στάση του. Είναι άνδρας με όραμα, αγάπη για την πατρίδα του, διορατικός και δραστήριος. Βαδίζει προς το σωστό δρόμο, τον στηρίζουμε στις επιλογές του για την ανάδειξη της επαρχίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω πολιτικός και νυν νομάρχης Αργολίδας κ. Σωτηρόπουλος, έχει αποδείξει κ στο παρελθόν ότι είναι ένας πολιτικός με όραμα που στιρίζει κ αγαπά τις τοπικές κοινωνίες κ σίγουρα αυτή του η άποψη έχει ιδιαίτερο βάρος. Μαζί με τον π. Θεμιστοκλή, αυτή η άποψη, βρίσκει σύμφωνο κ μένα κ πιστεύω κ πολλούς άλλους, για να μην μεγαλώσει το χάος ανάμεσα στον λαό κ τον δήμο "τέρας" που προτείθονται να δημιουργίσουν. Τα προβλήματα είναι είδη πολλα... ας μην γίνουν περισσότερα...!

Με εκτίμιση.....