Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Δημαρχείο Κρανιδίου. Η μεταφορά του εκτός της πόλεως;

Αγαπητέ φίλε γείτονα Γεράσιμε, το θέμα που θέτεις για την απομάκρυνση του Δημαρχείου από το ιστορικό αυτό κτήριο είναι πολύ λεπτό. Ακουμπάει κάποιες ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές των Κρανιδιωτών και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Δήμαρχο που θα επιχειρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Χρειάζεται πολύ κουβέντα για να σταθμίσουμε τα Θετικά και τα αρνητικά και ύστερα να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Χαίρομαι γιατί σήμερα ξεκινάμε αυτό το διάλογο μέσα από τα ιστολόγια μας.


Δέχομαι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που δυσκολεύει την ομαλή κίνηση των αυτοκίνητων στους δρόμους γύρο από το Δημαρχείο. Όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης.

Θα ήθελα πριν αποφασίσουμε να φύγει το Δημαρχείο από αυτό το κτίριο, να δούμε με ποιες παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό και στους χώρους στάθμευσης (αν) μπορούμε να καλυτερέψουμε τα πράγματα.

Όπως καταλαβαίνεις καταρχήν διαφωνώ με την απομάκρυνση του Δημαρχείου από το ιστορικό αυτό κτήριο. Όμως κατανοώ τα υπαρκτά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και θέλω να συμβάλω για την επίλυση τους.

Γι’ αυτό σπεύδω να προτείνω τα εξής:
1. Μονοδρόμηση ορισμένων δρόμων κοντά στο Δημαρχείο για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων
2. Εξεύρεση χώρων στάθμευσης πλησίον του Δημαρχείου ( αγορά παλαιών κτηρίων τα οποία θα μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης)


Αυτά έχω να προτείνω. Ωστόσο θα υπάρχουν και άλλες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, τις οποίες πρέπει η Δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη της και ανάλογα να πράξει.

2 σχόλια:

sikam είπε...

Αγαπητέ γείτονα
Σκέφτομαι αυτά που εγραψες.
Προσωπικά μου αρέσει το συγκεκριμένο κτήριο οπως και ολα τα παλιά κτήρια γενικότερα.
Ακόμα πιστεύω πώς οι πόλεις πρέπει να εχουν" Κέντρο" σημείο αναφοράς και αυτό συνήθως ειναι μια πλατεία στην οποία βρίσκεται και το Δημαρχείο.
Το Δημαρχείο ομως ειναι και δημόσια υπηρεσία με μεγάλο φόρτο προσέλευσης.Μπορούν να γκρεμιστούν παλιά σπιτια για να γίνει χώρος σταύθμευσης;.Και πάλι τα στενά του Κρανιδιού δεν ειναι ακατάλληλα για την κίνηση των αυτοκινήτων;Εγώ θα πρότεινα το ιστορικό παλιό Κρανίδι να πεζοδρομηθεί οπως οι Σπέτσες.Για αλλες χρήσεις φτιάχτηκε και αλλες ανάγκες εξυπηρετούσε.Οχι τα 4*4 αγροτικά.Και οσον αφορά τα ατομα με ειδικές ανάγκες ,επιμένω η πρόσβαση ειναι δύσκολη.
Ετσι κι αλλιώς καταλαβαίνω τις ενστάσεις και εν μέρι τις συμμερίζομαι.Ας το σκεφτούμε το θέμα περισσότερο.
Φιλικούς Χαιρετισμούς.

π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος είπε...

Να 'σε καλά αγαπητέ γείτονα. Τώρα μαθαίνω ότι σε τρία, τέσσερα χρόνια, όταν όλη η Ερμιονίδα γίνει ένας Δήμος, η μεταφορά του Δημαρχείου θα είναι αναγκαία και αναπόφευκτη για να διευκολύνει τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν. Να δούμε τι θα γίνει…