Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Αυτά για να μην παρεξηγούμαστε..


Πολλοί από εσάς θα αναρωτηθήκατε: τι δουλειά έχει τώρα ο παπάς και ανακατεύετε με τέτοια θέματα; Ας κοιτάξει την Εκκλησία του.


Λογική η ερώτηση, αλλά έχω πολλές λογικές απαντήσεις.

  1. Καταρχήν εκτός από παπάς είμαι και πολίτης αυτού του τόπου όπως ο καθένας από εσάς, ο δάσκαλος, ο εργάτης, ο εργολάβος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας. Μεγαλωμένος εδώ, ζυμωμένος με τους ανθρώπου του, με όνειρα, με προσδοκίες, με οράματα και πολύ αγάπη για αυτό τον όμορφο τόπο. Νομίζω ότι έχω αυτό το δικαίωμα; Εσείς τι λέτε;
  2. Δεν μπερδεύω την ποιμαντική διακονία, με τα τοπικά προβλήματα που πολλές φορές παρουσιάζονται μπροστά μου, χωρίς να το επιδιώκω, στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου προς τους συνανθρώπους μου.
  3. Θεωρώ ανεπίτρεπτη αδιαφορία και υποκρισία, όταν γνωρίζω ένα πρόβλημα που αγγίζει ένα μέρος της κοινωνίας που ζω και δεν κάνω κάτι για να βοηθήσω στην επίλυση του.
  4. Θέλω να συμβάλω ενεργά, μέσα από αυτό το μέσο που μου δίνει αυτήν την δυνατότητα, για την βελτίωση της τοπικής κοινωνίας χωρίς οικονομικό κέρδος και κρυφά οφέλη.
  5. Είμαι πατέρας έξι παιδιών και το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν και με ρωτήσουν: τι κόσμος είναι αυτός που μας κληρονομήσατε; είναι να τους πω με ειλικρίνεια: έκανα ό,τι μπορούσα, προσπάθησα ενεργά, αγωνίστηκα για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, συμμετείχα στα τοπικά δρώμενα, συμβάλλοντας στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, για να μεγαλώσετε και να ζήσετε σε έναν καλύτερο κόσμο.
  6. Θα μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και να τους πω, συνεχίστε να αγωνίζεστε για να καλυτερέψετε τους εαυτούς σας και να αλλάξετε την κοινωνία που ζείτε.
  7. Δεν μου αρέσει η αδράνεια κι η αδιαφορία στη ζωή, γιατί τότε κάποιοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κάνουν τις «αλχημείες» τους ερήμην των πολιτών.
  8. Το να λες την γνώμη σου με ευπρέπεια δεν είναι επιλήψιμο. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Εκτός και αν ζούμε σε φασιστικό καθεστώς και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα. Ξέρω ‘γω;

2 σχόλια:

sikam είπε...

Αγαπητέ γείτονα
Οπως εχεις καταλάβει παρακολουθώ καθημερινά το ιστολόγιο σου και διαβάζω με προσοχή τις απόψεις σου.
Με αλλες συμφωνώ με αλλες διαφωνώ λιγότερο η περισσότερο μα ολες τις κρατώ μέσα μου και τις σκέφτομαι.Αυτό ειναι και το σημαντικότερο.Να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαυλους επικοινωνίας να ακούμε τον διπλανό μας με αγάπη και κατανόηση.Αυτό ειναι κοινωνία ανθρώπων.
Προχωράμε ολοι μαζί παρ ολες τις διαφορές μας και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
Με εκτίμηση
Μάκης Κατσαΐτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ π. Θεμιστοκλή
Χαιρετίζω το γεγονός ότι ένας ιερωμένος ασχολείται με τα κοινά και μάλιστα με αυτή την ''ματιά'', έστω και αν κάπου μπορεί να έχω άλλη άποψη.
Φανταζόμενος τι έχει προηγηθεί του σχολίου αυτού καταδικάζω την αναφορά στο σχήμα του γράφοντος και όχι την αντπαράθεση επιχειρημάτων και απόψεων. Η γνωστή τακτική ''γυρίσματος της αντζέντας''!
Χαιρετίζω το γεγονός ότι και άλλες ιστοσελίδες κινούνται στο ίδιο ''μήκος κύματος'' και έχω την αίσθηση ότι οι ''αρμόδιοι'' έχουν δει τον κίνδυνο.
Μην τους λογαριάζεις! Σε λίγο θα είμαστε πολλοί!
Κουράγιο
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας