Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Φωτιά στην Ύδρα

Δήμαρχος Ύδρας: Θα καούμε ζωντανοί

7 Ιουλίου 2008


Λαχτάρησαν οι κάτοικοι, όταν το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μανδράκι της Ύδρας.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις στο νησί του Αργοσαρωνικού, κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης «τρέχουν», όπως λένε, για να προλάβουν την εξάπλωση της φωτιάς, αφού το νησί δεν διαθέτει σταθμό πυρόσβεσης.

Λόγω της παράδοσης που έχει το νησί στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά και λόγω του περιορισμένου οδικού δικτύου, σε περίπτωση πυρκαγιάς επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα, τα οποία επιστρατεύονται από τις κοντινές περιοχές.

«Έγκλημα» χαρακτήρισε στη zougla.gr την παντελή έλλειψη μέτρων πυρόσβεσης ο δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι μόνο για να φτάσει το ελικόπτερο στην Ύδρα χρειάζεται μισή ώρα.

«Θα καούμε ζωντανοί αν εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά. 10 χρόνια ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διάνοιξη δρόμων πυροπροστασίας και δεν έχει γίνει τίποτα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η μεσημεριανή πυρκαγιά, αφού χάρη στην άμεση επέμβαση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων έσβησε μετά από λίγη ώρα.

αναδημοσίευση από http://www.zougla.gr/news.php?id=4211

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΔΡΑ ...
ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ..ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ......
ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ?...ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?